Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ
Ξεζουμίζουν τους λαούς των Βαλκανίων

Λαθεμένα στοιχεία για τις «άμεσες ξένες επενδύσεις» στη χώρα και τις εξαγωγές επενδυτικών κεφαλαίων δόθηκαν από τη Διάσκεψη Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD). Για το έτος 2003 οι εκροές ελληνικών κεφαλαίων στο εξωτερικό ήταν 47 εκατ. ευρώ με τις εισροές να φτάνουν στα 586 εκατ. ευρώ και όχι το αντίθετο όπως, προφανώς εκ παραδρομής, αναγραφόταν στον επίσημο πίνακα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η ουσία βέβαια βρίσκεται στο γεγονός ότι το ντόπια και ξένα μονοπώλια βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση κρατών και περιοχών χαμηλού κόστους και «καλύτερων» όρων αρπαγής του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου.

Οπως προκύπτει από την έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (η οποία τροφοδοτεί με τα σχετικά στοιχεία τους διεθνοίς οργανισμούς) οι ελληνικές επενδύσεις το έτος 2003 στα κράτη των Βαλκανίων (Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και χώρες της Γιουγκοσλαβίας) έφτασαν στα 298 εκατ. ευρώ (από 85 εκατ. ευρώ το 2002 με αύξηση 250,6%. Αντίθετα αποχώρηση ελληνικών κεφαλαίων ύψους 622 εκατ. ευρώ καταγράφηκε στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Μεσογείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ