Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Περί «εμφραγμάτων»...

«

Κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της πόλης των Πατρών προκλήθηκε από το συλλαλητήριο των αμπελουργών». Κάπως έτσι αντιμετωπίζουν - όταν δεν τις αποσιωπούν - τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του λαού, στο σύνολό τους τα «έγκριτα», πλην αστικά, ΜΜΕ. Οι υπεύθυνοι αυτών των μέσων που καμώνονται τους αρχάγγελους και συνάμα ιεραποστόλους της ενημέρωσης που «όλα τα δείχνουν και όλα τα λένε», αποδεικνύουν καθημερινά την ανύπαρκτη σχεδόν σχέση τους με την πραγματική ειδησεογραφία και τα προβλήματα του λαού.

Ας «παρασυρθούμε» για λίγο - πριν μπούμε στην ουσία της είδησης - από το θέμα όπως αυτό προβάλλεται από τους «ταγούς» της ενημέρωσης, σε ό,τι αφορά το «κυκλοφοριακό έμφραγμα» και να σημειώσουμε: Η Πάτρα, όπως και όλες οι μεγάλες πόλεις της χώρας, στενάζουν καθημερινά από το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Ιδιαίτερα, στην Πάτρα, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην πλειοψηφία τους είναι απαρχαιωμένα και σε κακή κατάσταση. Οι δρόμοι είναι στενοί, ολισθηροί και άθλιοι. Ενώ η Περιμετρική παραδόθηκε όχι μόνο με καθυστέρηση 20 χρόνων και σε τιμή τσουχτερή, αλλά και... κολοβή. Και το κυκλοφοριακό κομφούζιο - έμφραγμα παραμένει καθημερινός, άλυτος Γολγοθάς για τους οδηγούς και όλους τους κατοίκους.

Επί της ουσίας λοιπόν. Εμφραγμα ή καλύτερα εμφράγματα και μάλιστα πολλαπλά έχουν προκαλέσει οι μεγαλέμποροι και βιομήχανοι στους χιλιάδες αγρότες με τις εξευτελιστικές τιμές και τους εκβιαστικούς τρόπους που καταφέρνουν και αποσπούν την παραγωγή τους αλλά και στα εκατομμύρια των εργαζομένων που καλούνται στην αγορά να αγοράσουν πανάκριβα τα προϊόντα σε τιμές που καθορίζουν οι πρώτοι. Εχουν σημειωθεί περιπτώσεις, ειδικά στα κηπευτικά, όπου η τιμή από το χωράφι μέχρι την αγορά να έχει δεκαπλασιαστεί! Κόποι και αγωνίες μιας ολόκληρης καλλιεργητικής χρονιάς γίνονται μονομιάς θυσία στο βωμό του κέρδους των εμπόρων. Και όλα αυτά, πάντα με τις ευλογίες της κυβέρνησης και των (αν)αρμόδιων υπηρεσιών της που παραμένουν απλοί θεατές στη γενικευμένη ασυδοσία.

ΥΓ: Για τους «ευαίσθητους» συναδέλφους της μιας... ημέρας που προχτές ήταν Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο. Μήπως θα έπρεπε να ήσασταν πιο επιεικείς για να μην παρεξηγηθεί η... ανακολουθία σας (λίγο νωρίτερα, οι ίδιοι στα δελτία τους κατηγορούσαν τους οδηγούς που προτίμησαν να μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους...).


Ν. Τσ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ