Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ: Αγωνιστικά απαντούν σήμερα οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στη θρασύτατη πρόκληση της κυβέρνησης της ΝΔ σε βάρος του κλάδου τους, καθώς όχι μόνο τους πετσόκοψε το ήδη πενιχρό επίδομα ανεργίας, αλλά έθεσε και προϋποθέσεις που είναι απαγορευτικές για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων! Οι άνεργοι θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στην πύλη της Ζώνης στο Πέραμα έξω από την παράγκα του Συνδικάτου Μετάλλου και από εκεί με πούλμαν θα πάνε στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ. Τα σωματεία της Ζώνης σε διαδοχικές συναντήσεις με τα αρμόδια υπουργεία έχουν απαιτήσει το έκτακτο επίδομα για τους ανέργους του κλάδου να είναι τουλάχιστον 1.000 ευρώ και οι προϋποθέσεις να είναι 30 ένσημα τη διετία (στην προκειμένη περίπτωση τη διετία 2003 - 2004), όπως ισχύει κάθε χρόνο.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Αύριο, Τετάρτη, από τις 6 το πρωί ξεκινά η 24ωρη απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Αττικής. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο με τη νέα απεργία συνεχίζουν αποφασιστικά τον αγώνα τους ενάντια στους μισθούς πείνας των 500 ευρώ, στο καθεστώς της τρομοκρατίας και της εργασιακής ανασφάλειας, της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων. Διεκδικούν την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Στο πλαίσιο της απεργιακής τους κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

ΝΑΟΥΣΑ: Το δρόμο για την Αθήνα παίρνουν την Κυριακή το βράδυ οι εργαζόμενες στην «Τρικολάν», προκείμενου το πρωί της Δευτέρας 4 Οκτώβρη να διαδηλώσουν έξω από την έδρα της «Κλωνατέξ» και το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στο πλευρό τους θα βρίσκονται για μια ακόμη φορά οι συνάδελφοί τους από τα «Κλωστήρια Ναούσης», αλλά και εργαζόμενοι όλων των κλάδων στη Νάουσα, αφού η κινητοποίηση αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης του συνόλου των σωματείων που ανήκουν στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Νάουσας. Την ίδια μέρα, όλη η πόλη θα νεκρώσει για τρίτη συνεχόμενη φορά μέσα σ' ένα μήνα, αφού στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε και η κήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργίας.

ΑΓΡΙΝΙΟ: Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από χτες στις 6 το πρωί οι εργαζόμενοι του εργοστασίου γλυκών κουταλιού και χυμών ΦΛΩΡΑ στο Αγρίνιο, σε συντονισμό με το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη δουλιά και την καταβολή δεδουλευμένων 5 και πλέον μηνών. Η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της ΦΛΩΡΑ και τους καλεί να αναλογιστούν τις πολιτικές ευθύνες που έχουν τα κόμματα του δικομματισμού και όσα κόμματα έχουν συναινέσει στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Σημειώνει δε ότι τα προβλήματά τους είναι προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα λαϊκά στρώματα και η εργατική τάξη της χώρας, εξαιτίας της αντεργατικής και αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και που συνεχίζει η ΝΔ, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ