Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Ξεσάλωσαν οι μεγαλοσχολάρχες

Την επιβολή μεσαιωνικού καθεστώτος εργασίας από τους μεγαλοσχολάρχες στα ιδιωτικά σχολεία, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θεσσαλίας. Επιπλέον, καταγγέλλει πως «με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι απολύσεις είναι η σκληρή καλημέρα των σχολαρχών για αρκετούς εργαζόμενους εκπαιδευτικούς». Συγκεκριμένα, αναφέρει πως «στη λογική του μικρότερου κόστους οι ιδιοκτήτες του σχολικού συγκροτήματος "Ντόλκου - Μπακογιάννη" ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε απολύσεις οκτώ εκπαιδευτικών και στη μείωση ωραρίου σε άλλους δέκα». Καλεί δε τους εκπαιδευτικούς «να ενώσουν τη δύναμή τους και να συσπειρωθούν στο ταξικό συνδικάτο των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θεσσαλίας», κόντρα στη διασπαστική τακτική του Σωματείου Βορείου Ελλάδας.

Στην ανακοίνωσή του, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θεσσαλίας υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει με εντονότερους ρυθμούς την ίδια πολιτική ενδυνάμωσης της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που και το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε, παρέχοντας όχι μόνο την ιδεολογική της στήριξη, αλλά ψηφίζοντας κυρίως νόμους και δίνοντας νέα κίνητρα». Και προσθέτει ότι «την ίδια ώρα, τα δικαιώματα των εργαζομένων της ιδιωτικής εκπαίδευσης συνθλίβονται». «Ζούμε καθημερινά - τονίζει - το μεσαιωνικό καθεστώς εργασίας, που έχουν επιβάλει οι μεγαλοσχολάρχες στα ιδιωτικά σχολεία με την καταστρατήγηση του ωραρίου, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, με τις συλλογικές συμβάσεις που δεν τηρούνται, με τους εξευτελιστικούς μισθούς πείνας, με το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας και με τη συνολική επιστημονική και κοινωνική μας απαξίωση».

Και απαιτεί από την ΟΙΕΛΕ «να πάρει ξεκάθαρη αγωνιστική στάση και να καλύψει με κινητοποιήσεις τους συναδέλφους που απειλούνται με απόλυση, αντί να ακολουθεί την τακτική των εθιμοτυπικών επισκέψεων στα υπουργεία, παρέχοντας έτσι πίστωση χρόνου στους σχολάρχες». «Μαζί με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας - καταλήγει - και την αγωνιστική συμπαράταξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, να αποτρέψουμε τις απολύσεις και τη γενικότερη αντεργατική επίθεση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλουν την απόλυση ιδιωτικής εκπαιδευτικού(2022-06-23 00:00:00.0)
Οργιο αυθαιρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση(2014-01-18 00:00:00.0)
Οργιο αυθαιρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση(2014-01-18 00:00:00.0)
«Διάλογος» για αφαίρεση δικαιωμάτων...(2012-04-05 00:00:00.0)
Πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα(2010-04-28 00:00:00.0)
Υποχώρηση στις πιέσεις των σχολαρχών(2002-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ