Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο δρόμο ξανά οι μαθητές

...για τους αδικοχαμένους συμμαθητές τους και για τα προβλήματα της εκπαίδευσης

Από την προηγούμενη αξιόλογη πρωτοβουλία των μαθητών της Θεσσαλονίκης

Motion Team

Από την προηγούμενη αξιόλογη πρωτοβουλία των μαθητών της Θεσσαλονίκης
Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κατεβαίνουν σήμερα οι μαθητές της πόλης, για να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτησή τους, για το θάνατο των 7 συμμαθητών τους στο έγκλημα του Μαλιακού και να διεκδικήσουν την άμεση λήψη μέτρων, ώστε να μη χαθεί άλλη ζωή στην άσφαλτο. Με κεντρικό σύνθημα «Κέρδη ή ανθρώπινες ζωές;» το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης, καλεί όλους τους μαθητές σε δίωρες και τρίωρες αποχές από τα μαθήματα σήμερα, 6 Οκτώβρη και σε συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 12 το μεσημέρι. Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από τη σύσκεψη που πραγματοποίησαν μαθητές από σχολεία της Θεσσαλονίκης το περασμένο Σάββατο.

Χτες, εκπρόσωποι των μαθητών έδωσαν συνέντευξη Τύπου και κάλεσαν γονείς και εκπαιδευτικούς να στηρίξουν ενεργά τη σημερινή τους κινητοποίηση. Παράλληλα, παρουσίασαν το διεκδικητικό τους πλαίσιο, τόσο για τα ζητήματα ασφάλειας των σχολικών εκδρομών, όσο και για τον ίδιο το χαρακτήρα της εκπαίδευσης, προτάσσοντας το αίτημα για Ενιαίο 12χρονο Δημόσιο και δωρεάν σχολείο. «Φτάνει ως εδώ! Αυτό που πρέπει να αλλάξει δεν είναι η ζωή που ονειρευόμαστε» ξεκαθάρισαν οι μαθητές και ζήτησαν να αναλάβει η κυβέρνηση και όσοι άλλοι εμπλέκονται στο έγκλημα της 27ης Σεπτέμβρη τις ευθύνες τους. «Μήπως τελικά φταίει το σύστημα που έχει βάλει το κέρδος πάνω απ' όλα και έχει αφήσει την ανθρώπινη ζωή σε άθλια μοίρα και την έχει ταυτίσει με κάποιο αντικείμενο ανύπαρκτης αξίας;» σημειώνει το Συντονιστικό των μαθητών στην ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι «δε δίνουμε καμιά περίοδο χάριτος στους ιθύνοντες γιατί είναι αδιανόητο να χαθεί έστω και μισή ζωή».

«Κανένας αγώνας και καμιά προσπάθεια δεν πάει χαμένη. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας σαν μαθητές για να τα διεκδικήσουμε και όταν είμαστε εργαζόμενοι και δε θα μας τα δίνουν. Για να αλλάξουμε όμως την παιδεία μας πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα που ελέγχει την παιδεία και σχεδόν τα πάντα» σημειώνει μεταξύ άλλων το κάλεσμα των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ