Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Χωρίς δεσμεύσεις για λύσεις

Με την υπουργό Παιδείας συναντήθηκε το ΔΣ της ΔΟΕ

Καμία ουσιαστική δέσμευση για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν Νηπιαγωγεία και Δημοτικά δεν απέσπασε το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κατά τη συνάντηση που είχε προχτές το βράδυ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας παραδέχτηκε την ύπαρξη ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς λέγοντας ότι δεν είναι της έκτασης που παρουσιάζει η ΔΟΕ, η οποία κάνει λόγο για 2.500 περίπου κενά, χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί για το πότε θα καλυφθούν. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αιτήματα των εκπαιδευτικών, απέκλεισε το αίτημα της ΔΟΕ για 1.300 ευρώ στον πρωτοδιόριστο και είπε ότι οι δαπάνες για την Παιδεία από το προϋπολογισμό θα είναι αυξημένες. Στην πραγματικότητα πρόκειται για οριακή αύξηση, που υπολείπεται των πραγματικών αναγκών. Στο αίτημα των εκπαιδευτικών για καταβολή του επιδόματος των 103 ευρώ, για μια ακόμα φορά παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών. Η υπουργός διαφώνησε με την απόφαση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου να αφαιρέσει από τη διδακτέα ύλη της Δ' Δημοτικού δύο κείμενα που αναφέρονταν στη δουλεία και στον πόλεμο, ενώ σε ό,τι αφορά στη συγγραφή νέων βιβλίων δήλωσε ότι θα προκηρυχτεί διαγωνισμός το επόμενο διάστημα.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε, σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, και στον περιβόητο διάλογο μέσα από τον οποίο θα συζητηθούν τα θέματα της «αξιολόγησης», της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, αλλά και η εφαρμογή της γραμμής της ΕΕ και των αποφάσεων της Λισαβόνας, για ακόμα μεγαλύτερη υπαγωγή της εκπαίδευσης στις ανάγκες της αγοράς.

Και από τη χτεσινή συνάντηση αναδείχτηκε η συνέχεια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, με την υποχρηματοδότηση της Παιδείας και την προώθηση καταδικασμένων στις συνειδήσεις αλλαγών, που κινούνται σε αντιδραστική κατεύθυνση. Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από την πλευρά τους αναμένεται να αποφασίσουν για την πορεία του κλάδου στην ολομέλεια προέδρων των Διδασκαλικών Συλλόγων της χώρας, τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ