Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ
«Εξωση» σε 137 φοιτητές!

Σε κινητοποίηση καλεί ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας Πάτρας

Σε συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας προχώρησε χτες το πρωί, ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας Πάτρας, μετά από ομόφωνη απόφαση που πήρε την περασμένη Κυριακή, κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 1 Οκτώβρη με εντολή του Αντ. Αντωνάκου, προέδρου του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, 137 φοιτητές έλαβαν εξώδικο, όπου τους καλεί να παραδώσουν τα δωμάτιά τους μέσα σε 20 ημέρες, με τη γελοία δικαιολογία ότι έχουν υπερβεί τα Ν+2 χρόνια φοίτησης στο Πανεπιστήμιο (δηλαδή το 6ο ή 7ο έτος φοίτησης) και «δεν έχουν το δικαίωμα να μείνουν άλλο, καθώς τα δωμάτια τα χρειάζονται οι πρωτοετείς φοιτητές».

Σε συνάντηση που είχε προχτές ο Σύλλογος Εστίας με τον διευθυντή της Εστίας Γ. Αθανασόπουλο, ο οποίος μετέφερε τα κλητήρια, αποποιήθηκε τις ευθύνες του και έριξε το μπαλάκι στο ΕΙΝ. Για σήμερα, έχει προγραμματιστεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου. Ενώ για αύριο, Πέμπτη, ο Σύλλογος Εστίας καλεί σωματεία, συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους και πανεπιστημιακούς και μαζικούς φορείς να συμμετάσχουν σε σύσκεψη που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στις 7 το απόγευμα, προκειμένου να συντονίσουν τον αγώνα για μια πραγματικά Δημόσια Δωρεάν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση. Στο κάλεσμα μέχρι τώρα έχουν ανταποκριθεί οι εξής φοιτητικοί σύλλογοι: Σύλλογος Ηλεκτρολόγων - Μηχανικών, Σύλλογος Βιολογικού, Σύλλογος Φιλοσοφίας, Σύλλογος Μεταπτυχιακών.

Σε «έξωση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής», καλεί η ΠΚΣ με ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι αυτό «το μέτρο δεν είναι αποτέλεσμα της ηλιθιότητας κάποιων γραφειοκρατών. Αλλά σχεδιασμένη προσπάθεια επιβολής των αντιεκπαιδευτικών μέτρων για τις Εστίες που εξήγγειλε προ ολίγων εβδομάδων η υπουργός Παιδείας της ΝΔ και ανέλαβαν να τα υλοποιήσουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ (βλέπε Αθανασόπουλος), μέσω του "διαίρει και βασίλευε", προσπαθώντας να βάλουν νέους φοιτητές να συγκρουστούν με τους παλιούς για αυτό που το κράτος υποχρεούται να προσφέρει σε όλους, τη δωρεάν στέγαση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ