Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Στο δρόμο θα κριθεί το δίκιο

«Δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τον ιδρώτα μας, με όποιο τίμημα, και όπως λέει και ο λαός, στο δρόμο θα κριθεί το δίκιο» τονίζει με ανοιχτή της επιστολή στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά.

Οπως καταγγέλλει, οργή και αγανάκτηση κατέχει το σύνολο των συνταξιούχων, καθώς η κατάσταση καθημερινά πάει από το κακό στο χειρότερο. Επτά μήνες μετά τις εθνικές εκλογές και ενώ ο τιμάριθμος έχει ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη, αδειάζοντας μέχρι λεπτό την τσέπη των συνταξιούχων, ο νέος προϋπολογισμός θα είναι ακόμα πιο σφιχτός. «Και ενώ από τη μια - σημειώνει - πληρώνουν οι συνταξιούχοι την πολιτική της άγριας λιτότητας, κάποιοι θησαυρίζουν».

«Τα αιτήματά μας, υπογραμμίζει, τα ξέρετε. Τα επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά. Η αύξηση για το 2005 δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 10%, αλλά και η κατώτερη σύνταξη στα 960 ευρώ. Εμείς οι συνταξιούχοι έχουμε κάθε λόγο για αυτές τις αυξήσεις».

Σε άλλη επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη η Ενωση Συνταξιούχων καταγγέλλει ότι με τις δηλώσεις του «πως δεν πρόκειται να παρεκκλίνετε από τις υποσχέσεις σας και ότι πρέπει να εξαντληθεί η τετραετία για να δείτε πώς θα πάει η οικονομία, δηλαδή να φτάσουμε το 2007 μήπως και καλυτερεύσουμε, υποτιμάτε τη νοημοσύνη της τρίτης ηλικίας».

Και καταλήγει: «Οι συνταξιούχοι πολύ γρήγορα θα βρεθούμε στους δρόμους - είμαστε αναγκασμένοι - για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, ανθρώπινες συντάξεις και φάρμακα φτηνά. Και θα έρθει η στιγμή, κ. υπουργέ, που τα αιτήματα αυτά τα τόσο ανθρώπινα θα τα κερδίσουμε, ανεξάρτητα αν είναι ήπιο το κλίμα ή όχι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ