Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
Εφαρμογή της σύμβασης

Ηχηρό χαστούκι στην ασυδοσία της εργοδοσίας αλλά και στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, έδωσαν με τον αγώνα τους οι 2.000 περίπου έκτακτοι εργατοτεχνίτες των εργολαβικών συνεργείων που βρίσκονται στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου (ΕΛΔΑ).

Οι απεργιακοί αγώνες που είχαν ξεκινήσει από τις αρχές του καλοκαιριού, με τελευταία την 24ωρη απεργία που έγινε την περασμένη Δευτέρα, ανάγκασαν τους εργολάβους και τη διοίκηση των ΕΛΔΑ (του μεγαλομετόχου Λάτση) να κάνουν πίσω και να εφαρμόσουν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Σιδηροβιοτεχνίας. Και όχι μόνο αυτό. Ταυτόχρονα δόθηκε ισχυρό χτύπημα και στη «μαύρη εργασία» η οποία είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις ανάμεσα στους εργάτες και επιπλέον ήδη άρχισαν να παίρνονται μέτρα για τις συνθήκες ασφαλείας στους χώρους δουλιάς. Μάλιστα, η εφαρμογή της Σύμβασης θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 15 Ιούνη 2004.

Η σχετική συμφωνία για την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης έγινε προχτές προφορικά και από χτες άρχισε να καταβάλλεται το μεροκάματο πλέον κανονικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ