Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΡΟΔΟΣ
Μπαράζ απολύσεων

Την πόρτα της ανεργίας έχει ανοίξει η εργοδοσία για δεκάδες εργαζόμενους στη Ρόδο με μπαράζ απολύσεων. Η αρχή έγινε με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και τους εργαζόμενους σε παρόμοια τουριστικά επαγγέλματα που βρέθηκαν απολυμένοι πολύ νωρίτερα και αποτέλεσμα να περιοριστεί ο χρόνος εργασίας τους σε 4-5 μήνες από 7-8 που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Τη σκυτάλη πήραν πριν λίγες μέρες οι περίπου 70 εργαζόμενοι του εργοστασίου της «Κόκα Κόλα» στο νησί, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης ότι θα σταματήσει την παραγωγική διαδικασία.

Οι απολύσεις στα ξενοδοχεία και σε άλλα τουριστικά επαγγέλματα ξεκίνησαν από τον περασμένο Σεπτέμβρη, όταν η εργοδοσία και κυρίως οι ξενοδόχοι ανενόχλητοι και με τη δικαιολογία της κακής τουριστικής χρονιάς άρχισαν να πετάνε στο δρόμο εργαζόμενους. Αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βρεθούν από πολύ νωρίς στην ανεργία. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Σταύρος Σκοπελίτης κατέθεσαν στη Βουλή Αναφορά του Εργατικού Κέντρου Ρόδου προς τον υπουργό Απασχόλησης για τα προβλήματα. Στην Αναφορά ζητείται ειδική ρύθμιση για όσους απολύθηκαν νωρίτερα ώστε να επιδοτηθούν κανονικά χωρίς τις ειδικές προϋποθέσεις (συγκεκριμένο αριθμό ημερών εργασίας) και να εγκριθεί χορήγηση έκτακτου βοηθήματος με βάση τα 600 ευρώ και οροφή τα 900 ευρώ, ανάλογα με τις μέρες που εργάστηκαν, για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Στην «Κόκα Κόλα» οι περίπου 70 εργαζόμενοι βιώνουν από τις αρχές της βδομάδας την ανασφάλεια καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε το κλείσιμο της παραγωγής και τη μετατροπή της μονάδας σε παροχής υπηρεσιών. Η προφορική βεβαίωση του εκπροσώπου της εταιρίας ότι κανένας εργαζόμενος δε θα χάσει τη δουλιά του, δεν καθησυχάζει τους εργαζόμενους καθώς φοβούνται ότι ακόμα και να μην απολυθούν σήμερα, στο μέλλον θα βρεθούν οι δικαιολογίες από την εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ