Σάββατο 16 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Μια βδομάδα μετά

Αν και πέρασε μια βδομάδα από την πανελλήνια συγκέντρωση-διαδήλωση που οργάνωσε το ΚΚΕ στην Αθήνα, όσοι συμμετείχαν και όσοι είδαν τον κόσμο που έδωσε «παρών» και διαδήλωσε αγωνιστικά αιτήματα για ένα καλύτερο σήμερα, κόντρα σ' ένα σύστημα το οποίο επιθυμεί σφόδρα να ισοπεδώσει τα πάντα με σοφιστείες του τύπου «όλοι ίδιοι είναι», «όλοι τα κάνουν πλακάκια» κ.τ.λ., κατανόησαν ότι κάποιοι αντιστέκονται και επιμένουν. Κάποιοι δεν εκχωρούν τα «πιστεύω» τους και πολύ περισσότερο δεν διαπραγματεύονται την ιδεολογία τους για την απόκτηση θέσεων εξουσίας. Ο λαός είχε και έχει το αποκούμπι του. Το ΚΚΕ. Γι' αυτό το επιβράβευσε με τη συμμετοχή του το προηγούμενο Σάββατο και με την ψήφο του στις πρόσφατες πολιτικές αναμετρήσεις. Κι αυτό είναι που ενοχλεί το σύστημα! Γιατί γνωρίζουν καλά πως θα έχουν απέναντι το ΚΚΕ όπου η «αγορά» και η εξαγορά δεν έχει την παραμικρή τύχη!

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Βίος και πολιτεία ΔΕΗ Μυτιλήνης

Η κοροϊδία της ΔΕΗ με τη μετεγκατάσταση του εργοστασίου συνεχίζεται. Ανακάλυψαν, διαβάσαμε, νέες τοποθεσίες και η κολοκυθιά του στιλ «γιατί εκεί κι όχι εκεί συνεχίζεται». Οπως και οι συχνές διακοπές ρεύματος χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός.

Πρωτόγονες συγκοινωνίες

Και μια περί Λέσβου ο λόγος, να σημειώσουμε ότι με το έμπα του φθινοπώρου και τα τρία ταχύπλοα της ΝΕΛ έδεσαν τους κάβους και γυρίσαμε πάλι στα υπέργηρα πλοία που μια διαδρομή 6 ωρών συνεχίζουν να την κάνουν σε 12 και 13 ώρες! Τι 'χες Γιάννη τι 'χα πάντα.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Περιβάλλον και Κοινωνία

Ενα καινούριο βιβλίο στο χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είναι πάντα καλοδεχούμενο, με δεδομένο την ισχύουσα αντίστροφη σχέση, μεταξύ του ενδιαφέροντος στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο και των τίτλων που κυκλοφορούν. Το εν λόγω βιβλίο υπογράφεται από την Κ. Σκαναβή και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο». Μια έκδοση επιμελημένη που εξετάζει με επάρκεια τα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και παραθέτει πλουσιότατη ξενόγλωσση βιβλιογραφία στην οποία μπορεί να ανατρέξει κάποιος για να δει τις πρόσφατες εξελίξεις και αντιλήψεις στο χώρο αυτό. Γνωρίζοντας τους περιορισμούς που υπάρχουν σε μια έκδοση η οποία είναι αδύνατο να συμπεριλάβει τα πάντα, κρίνουμε ότι στην ενότητα 10 του πρώτου μέρους η οποία αναφέρεται στις σχέσεις του περιβαλλοντικού κινήματος με άλλα κινήματα, θα πρέπει, σε μια μελλοντική επανέκδοση του βιβλίου, να προστεθεί η κοινωνική οικολογία και ο οικοσοσιαλισμός, ρεύματα που επηρέασαν καθοριστικά χώρες όπως η ΗΠΑ και η Γαλλία αντίστοιχα. Η ουσία βρίσκεται όμως στο γεγονός ότι το βιβλίο είναι καλογραμμένο, με απλό (όχι απλοϊκό) τρόπο, εύληπτο και εύχρηστο για φοιτητές (στους οποίους απευθύνεται) και τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται στην «περιπέτεια» της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ