Σάββατο 16 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε κίνδυνο η ζωή του Κουφοντίνα

Ενώ ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται ήδη - λόγω της απεργίας πείνας - σε προκωματώδη κατάσταση, αντιμετωπίζει κίνδυνο εγκεφαλικών βλαβών και το δωμάτιο που βρίσκεται φρουρούμενος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών έχει μεταβληθεί σε δωμάτιο εντατικής θεραπείας, τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, επανέλαβαν χτες ότι η Πολιτεία έχει εξαντλήσει την επιείκειά της όσον αφορά τον τρόπο κράτησης των φυλακισμένων για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη».

«Η κυβέρνηση εφαρμόζει τη νομιμότητα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας: «Στη βάση της αρχής της επιείκειας -όπως αυτή προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους νόμους - αφαιρέθηκε ήδη ο κλωβός από το χώρο κράτησης», για να διευκρινίσει όμως αμέσως μετά ότι έχει αφαιρεθεί μόνο ο ουρανός. «Οι συνθήκες κράτησης, είναι αυτές οι οποίες επιβάλλονται από διεθνείς κανονισμούς και σε ό,τι αφορά τους συγκεκριμένους κρατουμένους επιβάλλονται και για λόγους προσωπικής ασφαλείας τους», υποστήριξε ο Θ. Ρουσόπουλος.

«Το λεγόμενο ειδικό καθεστώς κράτησης των καταδικασθέντων της 17Ν δεν είναι απάνθρωπο, αντίθετα, οι χώροι κράτησης (κοιτώνες και αύλιος χώρος) είναι έως και καλύτεροι σε σύγκριση με τους όρους που βιώνουν οι άλλοι κρατούμενοι» δήλωσε ο Αν. Παπαληγούρας.

Η συνήγορος του Δ. Κουφοντίνα Γιάννα Κούρτοβικ δήλωσε χτες ότι οι δικοί του άνθρωποι του ζητούν να σταματήσει την απεργία πείνας αλλά η θέση του είναι πως οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζουν μέσα σε κλουβί. «Μέχρι στιγμής δε δέχεται να υποχωρήσει», σημείωσε η Γ. Κούρτοβικ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ