Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εγκύκλιος για την εφαρμογή της τηλεδιάσκεψης

Στην εφαρμογή της τηλεδιάσκεψης ως μέσο συνεδρίασης των συλλογικών οργάνων του κράτους, προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών. Με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε χτες προς υπουργεία, γενικές γραμματείες, περιφέρειες, νομαρχίες, επαρχεία και δήμους, ενημερώνει για τον τρόπο χρήσης της τηλεδιάσκεψης, όπως νοείται η από απόσταση σύσκεψη, η δυνατότητα δηλαδή να μετέχει κάποιος σε μια διάσκεψη, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική του παρουσία στο χώρο.

Ο τόπος της συνεδρίασης, ο τρόπος διαπίστωσης της απαρτίας και διασφάλισης της μυστικότητας της συνεδρίασης, καθώς και ο τρόπος τήρησης των πρακτικών των τηλεδιασκέψεων των συλλογικών οργάνων θα ρυθμιστούν με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών. Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να καταγράψουν πρόσφορους τρόπους, ώστε να επιλυθούν τα παραπάνω προβλήματα και να τους καταθέσουν μέχρι 30 Νοέμβρη στο υπουργείο.

Ως πλέον προηγμένη τεχνολογικά μορφή τηλεδιάσκεψης θεωρείται αυτή που παράγει ήχο και εικόνα μέσω οθόνης που εγκαθίσταται στο χώρο διάσκεψης. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται ήδη στις Ενοπλες Δυνάμεις, σε νοσοκομεία, σε δίκες και σε περιπτώσεις εξέτασης φοιτητών για την απόκτηση του διπλώματός τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ