Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το πραγματικό πρόβλημα του Χορτιάτη

Ανακοίνωση της τοπικής ΚΟΒ του ΚΚΕ για την εκστρατεία περί ίδρυσης ξεχωριστού Δήμου

Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι αν θα αυτονομηθεί ή όχι το Δημοτικό Διαμέρισμα Χορτιάτη, από το Δήμο Χορτιάτη, ο οποίος όμως έχει έδρα το Ασβεστοχώρι, αλλά πώς θα ανακοπεί και θα αντιστραφεί ο αντιλαϊκός προσανατολισμός που με ευθύνη των κυβερνήσεων, αλλά και της πλειοψηφίας των Δημοτικών Αρχών έχει πάρει η ΤΑ. Αυτή είναι η απάντηση της ΚΟΒ Χορτιάτη του ΚΚΕ, στην εκστρατεία που γίνεται με πρωτοβουλία συγκεκριμένων παραγόντων, του Τοπικού Συμβουλίου Χορτιάτη και ορισμένων δημοτικών συμβούλων, με αίτημα την ανακήρυξη του Χορτιάτη σε αυτόνομο Δήμο.

Οπως προσθέτει στην ανακοίνωσή της η ΚΟΒ του ΚΚΕ, είτε ενιαίος Δήμος Χορτιάτη είτε αυτόνομος, όσο εξακολουθεί να υφίσταται αυτή η πορεία στην ΤΑ, θα υπάρχουν προβλήματα στην Παιδεία, ελλείψεις στοιχειωδών έργων υποδομής, παρακράτηση από το κράτος πόρων της ΤΑ, θα εξακολουθεί η ΤΑ να λειτουργεί ανταποδοτικά κλπ. Επισημαίνεται ακόμη ότι το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που από την αρχή και με συνέπεια αντιτάχθηκε στον «Καποδίστρια», όταν πολλοί από τους σημερινούς πρωταγωνιστές της πρωτοβουλίας δεν άρθρωναν λέξη ενάντια στον αυθαίρετο και βίαιο χαρακτήρα των συνενώσεων.

Με αυτό το σκεπτικό, η ΚΟΒ Χορτιάτη του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «αρνείται να ακολουθήσει και να συνεργήσει στον αποπροσανατολισμό του λαού του χωριού». Και καταλήγει: «Καλούμε τους συγχωριανούς μας, μαζί με όλους του κατοίκους του Δήμου και όλους τους εργαζόμενους, να παλέψουν για μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική στην ΤΑ, ενάντια σε αντιλαϊκά προγράμματα. Να αντισταθούν στη γενικευμένη εκστρατεία κατάργησης κατακτήσεων και δημοκρατικών ελευθεριών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ