Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ 1998
Νέος εμπαιγμός σε βάρος των επιτυχόντων

Ολοκληρώνει η κυβέρνηση τον εμπαιγμό σε βάρος των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 1998, τους οποίους προεκλογικά υποσχόταν ότι θα προσλάβει στο σύνολό τους. Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών προωθείται νομοθετική ρύθμιση που υποτίθεται ότι δίνει «λύση» στο πρόβλημα, αφήνοντας έξω από το Δημόσιο τη συντριπτική τους πλειοψηφία, καθώς εκτιμάται ότι θα διοριστούν το πολύ 1.000 από τους 3.500-4.000 επιτυχόντες που παραμένουν αδιόριστοι, όπως οι ίδιοι υπολογίζουν.

Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να φέρει στη Βουλή το υπουργείο, θα καταρτιστεί νέος πανελλήνιος πίνακας, κατά κατηγορία και κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας. Οι επιτυχόντες θα καταταγούν σε σειρά διοριστέου, με βάση τον αριθμό των θέσεων που προέβλεπε η προκήρυξη του 1998, χωρίς όμως τους περιορισμούς που έθετε ο τότε νόμος (ο οποίος κρίθηκε αντισυνταγματικός) και ανεξάρτητα αν έχουν ασκήσει ή όχι αίτηση ακυρώσεως στο Διοικητικό Δικαστήριο. Θυμίζουμε πως με βάση τις νομοθετικές ρυθμίσεις της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, οι διοριστέοι κατά 50% θα ήταν απόφοιτοι Γενικών Λυκείων και κατά 50% απόφοιτοι Τεχνικών Λυκείων.

Παράλληλα, όσοι διαγωνίστηκαν ήταν υποχρεωμένοι να επιλέξουν και να διεκδικήσουν διορισμό μόνο σε μία Νομαρχία της χώρας και όχι για περισσότερες από δέκα θέσεις αυτής της Νομαρχίας. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί κραυγαλέα ανισότητα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις επιτυχόντες με μικρότερη βαθμολογία από συναδέλφους τους πέτυχαν να διοριστούν, ενώ εκείνοι έμειναν εκτός. Σύμφωνα, πάντως, με το υπουργείο όσοι έχουν ήδη διοριστεί, δε θίγονται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το υπουργείο, η απόφαση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση ελήφθη με το σκεπτικό ότι το ΑΣΕΠ δεν μπορεί να επιληφθεί του θέματος, αν δεν εκδικαστούν οι αιτήσεις ακύρωσης που εκκρεμούν στο ΣτΕ και γιατί η αρμοδιότητά του περιορίζεται μόνο σε όσους προσέφυγαν στο Διοικητικό Δικαστήριο.

Από την πλευρά τους οι επιτυχόντες του διαγωνισμού είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές μέρες έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και με πιο «ριζοσπαστικές μορφές». Οπως σημειώνουν, δεν αίρεται η αδικία σε βάρος τους, ενώ με τη ρύθμιση αυτή θα διοριστούν λίγοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ