Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΥΡΩΝΑΣ
Θέλουν να υπονομεύσουν το ΚΚΕ

Ανακοίνωση της Αχτίδας Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, με αφορμή τις κατασκευασμένες και αναληθείς φήμες για κοινή κάθοδο ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ στο Δήμο Βύρωνα στις δημοτικές εκλογές του 2006

Οι κατασκευασμένες και αναληθείς «φήμες» και «πληροφορίες» για κοινή κάθοδο στο Δήμο Βύρωνα του ΚΚΕ, με το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ, στις δημοτικές εκλογές του 2006, μόνο στόχο έχουν «να υπονομεύσουν το κύρος του ΚΚΕ στην περιοχή, κύρος που ξεπερνά τα εκλογικά του ποσοστά».

Τα παραπάνω σημειώνει, με ανακοίνωσή της, η Αχτίδα Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ και επισημαίνεται: «Το ΚΚΕ, όλες οι Οργανώσεις, όλα τα μέλη και οι οπαδοί του παλεύουν σε όλα τα Μέτωπα (εργατικό κίνημα, αντιπολεμικό κίνημα, Αυτοδιοίκησης, γυναικών κλπ.) ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ». Αλλωστε, «έχουν κριθεί και τα δύο κόμματα και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση».

Ειδικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με βάση την πολιτική που χάρασσε η ΕΕ, το ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε τους δήμους σε μέσο για την προώθηση και υλοποίηση των αντιλαϊκών επιλογών: Ενίσχυσε το συγκεντρωτικό κράτος - μέσω της Περιφέρειας. Διατήρησε αντιδημοκρατικές διατάξεις. Δεν εφάρμοσε την απλή αναλογική. Μείωσε τα χρήματα στους δήμους από τον προϋπολογισμό και τα αντικατέστησε με τοπική φορολογία. Δηλαδή, όπως σημειώνεται σχετικά: «Μετέτρεψε την ΤΑ σε μοχλό προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής».

Η ΝΔ, από την άλλη, συνεχίζει η ανακοίνωση, συμφώνησε με αυτή τη γραμμή και συνεχίζει την υλοποίησή της σαν κυβέρνηση, αλλά και μέσα από τις δημοτικές αρχές που στηρίζει.

Ο ΣΥΝ, τονίζει η Αχτίδα του ΚΚΕ, «όχι απλώς συναινεί σε αυτά, αλλά υπερασπίζεται τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και συνεργάστηκε μαζί του σε κορυφαία όργανα της Αυτοδιοίκησης και σε Δήμους», σημειώνεται και συνεχίζει: «Η όποια κριτική του είναι άσφαιρη, αφού δεν αντιπαρατέθηκε με τη γενική γραμμή των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων».

Απέναντι σε αυτή την πολιτική, «το ΚΚΕ επιδιώκει συσπειρώσεις και συνεργασίες που ενώνουν και ριζοσπαστικοποιούν το λαό στην πάλη ενάντια στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, ενάντια στην πολιτική που αυξάνει τα κέρδη και ταυτόχρονα ρίχνει όλο και πιο κάτω το βιοτικό επίπεδο της λαϊκής οικογένειας».

Και καταλήγει: «Το ΚΚΕ, με το μεγαλειώδες Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 9 Οκτώβρη έδωσε το στίγμα για το περιεχόμενο των διεκδικήσεων του λαού και για τις πολιτικές που πρέπει να αποκρουστούν σε όλα τα μέτωπα. Παρερμηνείες δε χωρούν!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ