Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ
«Να μονιμοποιηθούν όλοι και η κυβέρνηση να δώσει τα κονδύλια»

Αυτή ήταν η πρόταση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Νίκαιας, την οποία αποδέχτηκε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στην προχτεσινή του συνεδρίαση

«Η μόνη πολιτική θέση που απαντά στο σημερινό πρόβλημα είναι η μονιμοποίηση, χωρίς καμιά εξαίρεση, όλων των συμβασιούχων με ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων, με την προϋπόθεση να αναλάβει η κυβέρνηση το βάρος της μισθοδοσίας τους».

Αυτό επισήμανε στην πρότασή του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Νίκαιας Σταύρος Κορομπίλης, την οποία αποδέχτηκε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στην προχτεσινή του συνεδρίαση.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η λήψη απόφασης για τους συμβασιούχους εργαζόμενους του δήμου, των ΝΠΔΔ και της ΔΕΤΕΟΠΑΝ που έχουν δικαιωθεί με ασφαλιστικά μέτρα από τα δικαστήρια ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Σύμφωνα με την πρόταση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε αποδεκτή, το πρόβλημα τού αν οι συμβασιούχοι καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς» ανάγκες θεωρείται ως μη υπαρκτό και πλασματικό. Η μόνη «πάγια και διαρκής» ανάγκη, τόνισε, είναι αυτή των ανέργων και των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλιά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. «Πάγια και διαρκής» είναι επίσης η ανάγκη των δημοτών για έργα και συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών που τους παρέχει ο δήμος.

Παράλληλα, επισήμανε, ότι το Προεδρικό Διάταγμα ρυθμίζει με νομικό τρόπο το πρόβλημα των συγκεκριμένων συμβασιούχων και καθορίζει με σαφήνεια τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης. Η κυβέρνηση που προχώρησε στην έκδοσή του οφείλει να αναλάβει και τις ευθύνες της χρηματοδότησης.

Το Προεδρικό Διάταγμα, πρόσθεσε, δεν εξασφαλίζει πρακτικά τα δικαιώματα των συμβασιούχων της χώρας οι οποίοι στο πρόσωπο της σημερινής κυβέρνησης αναγνωρίζουν την πολιτική της προηγούμενης. Παράλληλα αναθέτει την αρμοδιότητα εξέτασης των αιτήσεων σε συγκεκριμένα όργανα και φορείς.

Τέλος, όπως επισήμανε ο Σταύρος Κορομπίλης, η μόνη πολιτική θέση που απαντά στο σημερινό πρόβλημα είναι η μονιμοποίηση χωρίς καμιά εξαίρεση όλων των συμβασιούχων με ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων, με την προϋπόθεση να αναλάβει η κυβέρνηση το βάρος της μισθοδοσίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ