Σάββατο 23 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ετησίως εξαφανίζονται 30 χιλιάδες παιδιά

Από 500.000 έως 2,5 εκατομμύρια ανέρχονται τα παιδιά που περιπλανώνται στους δρόμους της Ρωσίας, δήλωσε ο Λ. Τσεκαλίν, πρόεδρος της κοινωνικής οργάνωσης «Τα παιδιά είναι το μέλλον της Ρωσίας». Ο ίδιος σημείωσε πως ετησίως εξαφανίζονται στη χώρα 30 χιλιάδες παιδιά. Αν και είναι κάτι παραπάνω από φανερό πως ανθεί το εμπόριο παιδιών, τα τελευταία 5 χρόνια οι αστυνομικές αρχές έχουν εντοπίσει μόλις 190 περιπτώσεις εμπορίου παιδιών. Την ίδια ώρα, με βάση τα επίσημα στοιχεία, τα παιδιά που είναι αγράμματα στη σημερινή Ρωσία φτάνουν τα 2 εκατομμύρια. Κι αυτό στη χώρα όπου πριν από 15 χρόνια δεν υπήρχε παιδί που να μην πηγαίνει σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Ετησίως στη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία αυτοκτονούν περίπου 2.000 παιδιά, ενώ στη χώρα οι παιδικές κι εφηβικές συμμορίες υπολογίζονται σε 41 χιλιάδες.

Κι όμως, οι ρωσικές αρχές προγραμματίζουν για το 2005 μείωση των δαπανών, κατά 1,7 εκατομμύρια ρούβλια, από τα κοινωνικά προγράμματα καταπολέμησης της εγκατάλειψης παιδιών. Προβλέπουν, δηλαδή, μείωση ακόμη κι αυτής της «ασπιρίνης», που δινόταν έως τα σήμερα για τον περιορισμό ενός εκ των θλιβερότερων προβλημάτων, που προκάλεσε η επιστροφή της χώρας στον καπιταλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ