Σάββατο 23 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Νέες δολοφονίες «ακριβείας»

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι μετέτρεψαν σε διαδήλωση την κηδεία του υπαρχηγού του στρατιωτικού σκέλους της «Χαμάς», Αντνάν αλ Γκουλ, που σκοτώθηκε από ισραηλινή «δολοφονία ακριβείας», αργά το βράδυ της Πέμπτης. Η οργάνωση ορκίστηκε εκδίκηση ενώ δεκάδες ένοπλα μέλη της παρέλασαν στην πόλη. Στην κηδεία παρευρέθηκε, εμφανιζόμενος μετά από πάρα πολύ καιρό, και το στέλεχος της «Χαμάς», Ισμαΐλ Χανίγιε, ένας από τους τελευταίους ηγέτες της οργάνωσης που δεν έχουν, ακόμη, δολοφονηθεί από τον ισραηλινό στρατό.

Ο Αντνάν αλ Γκουλ επλήγη από πυραύλους ισραηλινού ελικοπτέρου ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, μαζί με συνεργάτη του, σε δρόμο της πόλης της Γάζας. Ο 46χρονος Γκουλ συγκαταλεγόταν στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων Παλαιστινίων, για τον ισραηλινό στρατό, από το 1980. Λίγη ώρα αργότερα, νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή είχε ως στόχο κτίριο όπου στεγάζεται το σπίτι του Αμερ Καρμούτ, στελέχους της οργάνωσης «Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης», η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση αυτοσχέδιων ρουκετών «Νάσερ - 3», κατά της πόλης Σντερότ, το απόγευμα της Πέμπτης. Από την επίθεση γλίτωσε ο Καρμούτ και δεν υπήρξαν άλλα θύματα.

Χτες το πρωί, η «Χαμάς» ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση 15 όλμων κατά του εποικισμού Νέβε Ντέιμ, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Ενας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και 1 τραυματίστηκε έξω από τον εποικισμό Νέβε Ντεκαλίμ, χωρίς να διευκρινιστεί αν πυροβολήθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες ή αν εξερράγη ένας εκρηκτικός μηχανισμός που μετέφεραν. Λίγο αργότερα, άλλος ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ συμμετείχε στην κηδεία του Παλαιστινίου μαχητή.

«Η ισραηλινή τακτική προκαλεί διαρκή κλιμάκωση και ουσιαστικά εκμηδενίζει κάθε πιθανότητα επίτευξης κατάπαυσης του πυρός και επανέναρξης κάποιου είδους διαπραγματεύσεων» υπογράμμισαν ο διαπραγματευτής Σάεμπ Ερακάτ και ο Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ Ναμπίλ Σάαθ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ