Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Τα «κέρατά μας»...

Είναι η φράση, που έρχεται αβίαστα στο στόμα (ή στο μυαλό) όλων μας, όταν αναλογιστούμε την εκμετάλλευση που δεχόμαστε καθημερινά. Οταν αναλογιστούμε ότι τα παιδιά μας ζούνε σε μια χώρα με την ανεργία να αυξάνεται, με την παιδεία και την υγεία να υποβαθμίζονται και σιγά σιγά να ιδιωτικοποιούνται, όταν καταλαβαίνουμε ότι μάλλον δε θα πάρουμε ποτέ σύνταξη, όταν κάνουμε τον λογαριασμό για τα έξοδα του μήνα και βγαίνουμε μείον.., όταν σφίγγουμε το ζωνάρι... σφίγγουμε... σφίγγουμε μέχρι να μη βρούμε τρύπα!

Τα χέρια στο κεφάλι με τους αγκώνες στο τραπέζι έχουν ματώσει: «Πάλι δε βγαίνουμε.., τα κέρατά μας τα βερνικωμένα...».

Κοιτάζεις τον καθρέφτη να βρεις τι σε βαραίνει και όταν σου μιλάει ο εργοδότης έχεις σκυμμένο το κεφάλι! Να τα πάλι... στέκονται «περήφανα». Ετσι, όταν τα βλέπεις καθημερινά στον καθρέφτη σου τα συνηθίζεις, τα οικειοποιείσαι, τα θεωρείς δικά σου (όπως στην ταινία «Tο λάθος το να είσαι Eβραίος», μόνο που εκεί ήταν σε μορφή γυαλιών). Δεν είναι όμως δικά σου. Αλλοι σου τα έχουν βάλει και γι' αυτό άλλοι στα «καλλωπίζουν». Στα μικραίνουν ή σου τα «ομορφαίνουν» όταν στοιχειωδώς αντιδράς, στα μεγαλώνουν όσο δε μιλάς και συναινείς σε όσα κάνουν. Αλλά δε θα σε αφήσουν ποτέ να δεις τον ήλιο κατάματα, δεν πρόκειται να σε αφήσουν να γίνεις άνθρωπος με το «α» κεφαλαίο (όπως λέει και ο Γληνός). Αυτό δε θα στο χαρίσουν ποτέ! Πρέπει να το κερδίσεις!

Δε βοηθάς τον εαυτό σου με το να προσπαθείς να τα μικρύνεις - μια ψευδαίσθηση που την καλλιεργούν έντεχνα και καθημερινά μέσω των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης και των διάφορων πολιτικάντηδων (ή νταβατζήδων). Δε βοηθάς, στρέφοντάς τα στο διπλανό σου για να του πάρεις τη θέση. Εκεί που πρέπει να τα στρέψεις είναι σε αυτόν που σου έκανε την εμφύτευση. Πρέπει να τα στρέψεις στη ρίζα του κακού. Πρέπει να τα ματώσεις και να τα ξεριζώσεις πάνω στο σύστημα που στα «φόρεσε».

Είναι ίδια με αυτά των παλιών σκλάβων. Είναι τα σύγχρονα δεσμά και αλυσίδες. Είναι αυτά που σου πιπιλίζουν το μυαλό και σου φυτεύουν σκέψεις αλλότριες και ξένες σε σχέση με αυτό που ήσουν κάποτε. Κοιτάζεις το παρελθόν και δεν μπορείς να σε βρεις... ήσουν και συ κάποτε στο δρόμο με μακριά μαλλιά με μια μπλούζα του «Che» με μια σημαία στον ώμο και πήγαινες κόντρα στο ρέμα... Ναι, αλλά τότε ήταν αλλιώς, θα πεις! Τώρα δεν είμαι μόνος, έχω υποχρεώσεις.

Σωστά! Εχεις και δικαιώματα και κυρίως μια ζωή να ζήσεις όπως τη θέλεις εσύ και όχι όπως θέλουν οι άλλοι.

Εσύ, εμείς, μαζί πρέπει να κάνουμε το βήμα. Κανένα ΚΚΕ δε θα έρθει να σε πάρει από τον καναπέ που έχεις στρογγυλοκάτσει. Μόνος σου πρέπει να το κάνεις. Το ΚΚΕ αυτό που μπορεί να κάνει και το κάνει επάξια είναι να σε ενημερώνει για όλα όσα έπονται, να σταθεί στο πλάι σου και να διεκδικήσει μαζί σου, να μας δείξει το δρόμο που έχουν ανοίξει αγωνιστές και τον έχουν «στρωμένο» με το αίμα τους.

Γι' αυτούς, για μας, για τα παιδιά μας να σπάσουμε τις αλυσίδες, να ξεριζώσουμε τα κέρατα και να πορευτούμε τον όμορφο δρόμο του αγώνα. Δεν είμαστε μόνοι μας, δε θα είμαστε μόνοι μας, είναι χιλιάδες, θα γίνουν πολλοί περισσότεροι.

Οχι άλλη ανοχή στην ανέχεια! Ολοι μαζί να πούμε OXI στην ανεργία, στη φτώχεια, στην εκμετάλλευση, στον πόλεμο! Να πορευτούμε στο δρόμο που άνοιξε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του ΚΚΕ!


Α. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ