Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΕΡΓΑΤΕΣ ΩΣ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ: «"Μεγάλη αποτυχία" χαρακτηρίζει ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης να γίνει η πιο ανταγωνιστική οικονομία του κόσμου. Δήλωση που έρχεται λίγες μέρες πριν από τη δημοσίευση της έκθεσης της επιτροπής Κοκ και η οποία θα παρουσιαστεί στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών στις 5 Νοεμβρίου και θα αποτελέσει τη βάση για τη μεσοπρόθεσμη ανασκόπηση της προόδου των στόχων της Λισαβόνας. Σύμφωνα με την έκθεση υπάρχει οπισθοδρόμηση στην προώθηση των στόχων. Η επιτροπή Κοκ προτείνει (...) επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της ενιαίας αγοράς, αποθάρρυνση της πρόωρης συνταξιοδότησης» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ: «Η Ενωση Νορβηγών Πλοιοκτητών ανακοίνωσε ότι στις 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει "λοκ άουτ συμπάθειας" προς τους εργαζόμενους στις πλωτές πλατφόρμες παραγωγής της Βόρειας Θάλασσας. Οι νορβηγοί εφοπλιστές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε λοκ άουτ για να... συμπαρασταθούν στο αίτημα ενός συνδικάτου εργαζομένων στις πλατφόρμες πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας να επεκταθούν οι προνομιακές συνθήκες εργασίας και αμοιβής τους και σε περιόδους που οι πλατφόρμες είναι κλειστές για συντήρηση» (το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).

ΠΡΩΙΜΗ ΤΥΜΒΩΡΥΧΙΑ:: «Πρόκειται για τη μοναδική βιογραφία του Κουβανού ηγέτη, στην οποία δεν αγιογραφείται. Ο Γάλλος δημοσιογράφος ανατέμνει το φαινόμενο Κάστρο, φέρνοντας στο φως πληθώρα αποκαλυπτικών στοιχείων, που δεν αφορούν μόνο την Κούβα αλλά ευρύτερα τη Λατινική Αμερική και τις ΗΠΑ. Ο συγγραφέας μίλησε με πολλούς από το περιβάλλον του Κάστρο, όχι όμως με τον ίδιο» (η είδηση στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΜΟΝΟ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ: «Η Γκρίνπις υπέγραψε δικαστική συμφωνία που απαγορεύει στα μέλη της να πραγματοποιήσουν στα επόμενα επτά χρόνια οποιαδήποτε διαμαρτυρία εναντίον της ExxonMobil, όχι μόνο στο Τέξας, αλλά σε όλες τις ΗΠΑ. Με τη συμφωνία προστατεύονται η περιουσία της εταιρίας, τα πρατήριά της και οποιαδήποτε εκδήλωση της οποίας είναι χορηγός ή στην οποία συμμετέχουν αξιωματούχοι της» (η είδηση στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ