Τρίτη 2 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΔΩΔΩΝΗ»
Να παραμείνει στον έλεγχο των συνεταιριστών

Συζητήθηκε στη Βουλή η Ερώτηση - Παρέμβαση του ΚΚΕ

Την εντονότατη ανησυχία του ΚΚΕ για το μέλλον της γαλακτοκομικής εταιρίας «Δωδώνη» της Ηπείρου εξέφρασε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του Κόμματος, Τάκης Τσιόγκας, παρεμβαίνοντας στη σχετική Επερώτηση που προκάλεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

«Η "Δωδώνη" μπορεί να μείνει και να λειτουργεί ως όνομα. Θα είναι των κτηνοτρόφων ή των βιομηχάνων;», το ερώτημα αυτό έθεσε ο Τάκης Τσιόγκας. Παράλληλα, κατέθεσε συγκεκριμένο προβληματισμό, αναρωτώμενος «γιατί η ΑΤΕ αγοράζει μετοχές από τις Ενώσεις Συνεταιρισμών; Γιατί θέλει να αποκτήσει το 67% των μετοχών, ενώ την ίδια στιγμή δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί στο μέλλον με επιχειρηματικές δραστηριότητες;», σημειώνοντας ότι στόχος της είναι να «ιδιωτικοποιήσει για να εισπράξει», μια και αυτή είναι συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης. Επίσης, πρότεινε «η ΑΤΕ να επιστρέψει στις ενώσεις συνεταιρισμών όλες τις μετοχές που έχει». Αναφορικά με τη διάθεση του 49% των μετοχών σε ιδιώτες, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «ο βιομήχανος μπορεί να θέσει υπό έλεγχο την επιχείρηση», αφού «οι συνεταιριστικές οργανώσεις δεν έχουν οικονομικές δυνατότητες».

Παράλληλα, ο Τάκης Τσιόγκας υπενθύμισε ότι η προσπάθεια για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης «ξεκίνησε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και συνεχίστηκε από την κυβέρνηση Σημίτη», προσθέτοντας ότι «δεν έγινε κάτω από τις μεγάλες αντιδράσεις των αγροτών της Ηπείρου», σημειώνοντας ότι «ανησυχούμε σοβαρά για το μέλλον της "Δωδώνης"». Οσον αφορά την αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επισήμανε ότι «σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων της Ηπείρου» η «διαδικασία ιδιωτικοποίησης». Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Οικονομίας Πέτρος Δούκας έκανε λόγο για λάθη του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της διάθεσης των προϊόντων της «Δωδώνης», χωρίς πάντως να αναφερθεί στις προθέσεις της ΑΤΕ για το θέμα της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ