Τρίτη 2 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Μη μιλάς... κινδυνεύει η Ελλάς

Η σημαντική αύξηση της τιμής των υγρών καυσίμων μέσα στο 2004 διαπιστώνεται και από τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο ωστόσο θεωρεί ότι η αύξηση είναι μικρή σε σχέση με αυτή της διεθνούς τιμής του πετρελαίου μπρεντ, άρα και ανεκτή! Ειδικότερα, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης αυξήθηκε κατά 17,37% από την αρχή του χρόνου. Μετά από αυτό, η διαπίστωση ότι η τιμή της μειώθηκε κατά...0,23% μεταξύ 22 και 29 Οκτώβρη είναι μικρή παρηγοριά για τους οδηγούς. Σύμφωνα με το υπουργείο, η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει διαμορφωθεί στα 85,8 λεπτά από 86 λεπτά.

Αύξηση 40,11% διαπιστώνει το υπουργείο και στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, με μέση τιμή πανελλαδικά τα 49,6 λεπτά και στην Αθήνα τα 48,5 λεπτά. Και σ' αυτή την περίπτωση το υπουργείο παραθέτει την αύξηση της τιμής του μπρεντ κατά 63,47% για να δημιουργήσει μια πλαστή εντύπωση συγκράτησης των τιμών.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας ζητά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να εξετάσει εάν υπάρχει «κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης ή εναρμονισμένες πρακτικές σε κλειστή αγορά», στα πρατήρια υγρών καυσίμων στον οδικό άξονα Πάτρας - Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Αφορμή στάθηκαν τα αποτελέσματα των ελέγχων τιμοληψίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, σύμφωνα με τα οποία στα περισσότερα από αυτά τα πρατήρια εντοπίστηκαν αρκετά υψηλότερες τιμές σε σχέση με τις τιμές στις πόλεις κοντά στον οδικό άξονα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ