Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Προετοιμασίες σε όλη τη χώρα

Με στόχο την καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας στις 10 Νοέμβρη, το Συνδικάτο Οικοδόμων στην Πάτρα, σε μια από τις πιο μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των τελευταίων χρόνων χθες το βράδυ, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους οικοδόμους της πόλης για μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 10 το πρωί.

Το σχέδιο δράσης, που καταρτίστηκε για τις επόμενες μέρες, περιλαμβάνει μια σειρά περιοδείες και εξορμήσεις στα γιαπιά και τα εργοτάξια όλης της πόλης, με τη φιλοδοξία, μια μέρα πριν από την απεργία, να έχουν καλυφθεί όλοι οι εργασιακοί χώροι.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, Δημήτρης Αγγελόπουλος, σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «οι αγώνες πρέπει να ενταθούν το επόμενο διάστημα, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να παίρνει μέτρα σε βάρος των οικοδόμων και της εργατικής τάξης συνολικά προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και ότι απαιτείται συντονισμός όλων όσοι πλήττονται από αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική».

Το δεύτερο θέμα που απασχόλησε τη Γενική Συνέλευση είναι ότι ενώ από σήμερα ξεκινά η καταβολή των χαμένων ημερομισθίων των οικοδόμων στην Πάτρα (κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων) μέσω επιδόματος από τον ΟΑΕΔ, η κυβέρνηση αθέτησε τις προϋποθέσεις που είχαν συμφωνηθεί με το Συνδικάτο, με προφανή στόχο να προχωρήσει σε διακρίσεις σε βάρος των μεταναστών. Συγκεκριμένα, πρόσθεσε στις προϋποθέσεις ότι τη συγκεκριμένη περίοδο όσοι δε βρίσκονταν στη χώρα δεν το δικαιούνται. Αυτή η εξέλιξη έχει προκαλέσει την οργή του Συνδικάτου, που δηλώνει κατηγορηματικά πως δε θα επιτρέψει να γίνει πράξη αυτή η λαθροχειρία. Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν ταξικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, ενώ χαιρετισμό έστειλε το Συνδικάτο Μετάλλου.

Επίσης, ενόψει της απεργίας, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, μέλος της ΟΓΕ, οργανώνει και καλεί τις γυναίκες των οικοδόμων μαζί με όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης σε εκδήλωση συμπαράστασης στον απεργιακό αγώνα των οικοδόμων, την Κυριακή 7 Νοέμβρη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συλλόγου.

Στον Πύργο, το Συνδικάτο Οικοδόμων, μετά από Γενική Συνέλευση, καλεί τους οικοδόμους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει στην πλατεία ΟΤΕ, στις 10.30 π.μ.

Θεσσαλία

Σύσκεψη, στην οποία θα συζητηθεί πώς θα οργανωθεί καλύτερα η συμμετοχή των νέων οικοδόμων στη 24ωρη πανελλαδική απεργία του κλάδου, στις 10 Νοέμβρη, διοργανώνει, σήμερα στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, η Επιτροπή Νέων Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Λάρισας. Στη σύσκεψη θα παρουσιαστεί και το πρόγραμμα δράσης της Επιτροπής, ενώ θα γίνει προβολή της ταινίας «Ο Πολ, ο Μικ και οι άλλοι» (The Navigators).

Στην πρόσκληση της Επιτροπής προς τους νέους οικοδόμους αναφέρεται: «Συνάδελφε, το αν και κατά πόσο τα περιθώρια στη ζωή μας καθημερινά στενεύουν, το γνωρίζεις καλά κι από πρώτο χέρι. Για το αν ένα - ένα τα δικαιώματά μας καταργούνται, είσαι ο πρώτος μάρτυρας σ' αυτό. Το αν στριμώχνεις, τελικά, τα όνειρά σου και τις φιλοδοξίες σου όλο και περισσότερο, κανείς δε σ' έχει ρωτήσει! Και το ερώτημα είναι: "Θα τους αφήσεις κι άλλο να προχωρήσουν;".

Υπάρχουν τρόποι να απαντήσουμε συλλογικά, οργανωμένα, μαχητικά και είναι δική σου υπόθεση. Ελα να το συζητήσουμε, με το δικό μας νεανικό τρόπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ