Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συναντήσεις με κυρίαρχη τη διεθνιστική αλληλεγγύη

Επίσκεψη των συνδικαλιστικών αντιπροσωπειών της ΛΔ Κορέας και του Βιετνάμ στην Πάτρα

Από τη συζήτηση στο εργοστάσιο της «Κόκα Κόλα»...
Από τη συζήτηση στο εργοστάσιο της «Κόκα Κόλα»...
Σε κλίμα διεθνιστικής αλληλεγγύης υποδέχτηκαν χτες εργαζόμενοι της «Κόκα-Κόλα 3Ε», στο εργοστάσιο της πολυεθνικής στην Πάτρα, και στη συνέχεια φοιτητές του Πανεπιστημίου της Πάτρας τις αντιπροσωπείες των εργατικών οργανώσεων από το Βιετνάμ και τη ΛΔ Κορέας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων αλληλεγγύης και της ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ των ξένων εργατικών αντιπροσωπειών και Ελλήνων συναδέλφων τους τις οποίες διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Οι εργατικές αντιπροσωπείες από το Βιετνάμ και τη ΛΔ Κορέας, με επικεφαλής την Τσου Τι Χάου, αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) και πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Βιετνάμ, και τον Κιμ Γιονγκ Ντο, αντιπρόεδρο της ΠΣΟ και αντιπρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Γενικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων ΛΔ Κορέας, συνοδευόμενοι από τον Γιώργο Μαυρίκο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, είχαν μια θερμή συνάντηση με τους εργαζόμενους στην καντίνα του εργοστασίου, όπου τους υποδέχτηκαν με ένα θερμό χειροκρότημα.

Οι ξένοι αντιπρόσωποι αφού μετέφεραν τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς των εργαζομένων των χωρών τους αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που καταβάλλουν για να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής της εργατικής τάξης. Ενας εργαζόμενος σημείωσε: «Οι εργάτες, απ' όποια χώρα κι αν προέρχονται, θέλουν να έχουν δουλιά, να ζουν αξιοπρεπώς και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους». Ακολούθησε περιήγηση στο εργοστάσιο και η επίσκεψη ολοκληρώθηκε σε κλίμα συγκίνησης με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των Ελλήνων εργαζομένων και των ξένων αντιπροσωπειών.

...και στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας
...και στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας
Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπου πλήθος φοιτητών τους υποδέχτηκε στην κατάμεστη αίθουσα των Θετικών Επιστημών με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, φωνάζοντας «Ζήτω η φιλία των λαών, κάτω η "νέα τάξη" των ιμπεριαλιστών».

Συγκινημένη αλλά και συνάμα ενθουσιασμένη από την υποδοχή η Τσου Τι Χάου αφού αναφέρθηκε - ήταν άλλωστε κάτι που της ζητήθηκε από τους φοιτητές - στον ηρωικό και νικηφόρο αγώνα των Βιετναμέζων ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, υπογράμμισε πως σήμερα «οι εργάτες όλων των χωρών πρέπει να είναι ενωμένοι και να παλεύουν ενάντια στον καπιταλισμό». Το λόγο πήρε αμέσως μετά ο Κιμ Γιονγκ Ντο, ο οποίος μίλησε για την προσπάθεια που κάνουν οι κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας του και της Ν. Κορέας για την επανένωση της Κορεατικής Χερσονήσου. Απαντώντας σε ερώτηση για τις απειλές που εκτοξεύουν οι ΗΠΑ εναντίον τους με πρόσχημα τα πυρηνικά τόνισε χαρακτηριστικά: «Το θέμα το έχουν δημιουργήσει οι ίδιες οι ΗΠΑ επειδή θέλουν να μας γονατίσουν. Είμαστε το ίδιο έτοιμοι και για διάλογο και για πόλεμο». Οι φοιτητές ξεσηκώθηκαν και εν μέσω χειροκροτημάτων έπεσε το σύνθημα: «Κούβα, Κορέα, Βιετκόνγκ, κανένας δε θα μείνει yankees go home».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ