Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΜΦΙΣΣΑ
Συμπαράσταση στους συνδικαλιστές

Μεγαλώνει το κίνημα εργατικής συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους 6 συνδικαλιστές, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες «ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ», που κινδυνεύουν με απόλυση, επειδή η Πρωτοβάθμια Επιτροπή του άρθρου 15 του Ν. 1264/82, μετά από προσφυγή της εργοδοσίας, με πλειοψηφία της προέδρου - πρωτοδίκη Αμφισσας και του εκπροσώπου του Επιμελητηρίου, έκριναν παράνομη (!!) την επίσχεση εργασίας για μη καταβολή των δεδουλευμένων που πραγματοποιούσαν οι εργαζόμενοι και προχώρησαν στην άρση της συνδικαλιστικής ιδιότητας των έξι από τα εφτά μέλη του σωματείου.

Ενόψει και της αυριανής συγκέντρωσης, στις 10 το πρωί, έξω από το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας και της πορείας που θα ακολουθήσει μέχρι το Πρωτοδικείο Αμφισσας, όπου θα εκδικάζεται (σε β` βαθμό) η υπόθεση των 6 συνδικαλιστών της «ΣΕΛΟΝΤΑ», Εργατικά Κέντρα των όμορων νομών και σωματεία, με αποφάσεις των διοικητικών τους συμβουλίων ή συνελεύσεων καταδικάζουν την ποινικοποίηση των αγώνων και τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης. Ταυτόχρονα, καταγγέλλουν ως άδικη και αντεργατική την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής, που στόχο έχει τη διάλυση του σωματείου, την έξαρση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και την υποταγή όλων όσοι αντιστέκονται και διεκδικούν.

Ανάμεσα στις δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμπαραστέκονται και θα συμμετάσχουν με αντιπροσωπείες τους στο αυριανό συλλαλητήριο είναι: Τα Εργατικά Κέντρα: Φωκίδας (διοργανωτής της κινητοποίησης), Ναυπακτίας - Δωρίδας, Φθιώτιδας, Λιβαδειάς, Μεσολογγίου, Αγρινίου και τα Σωματεία Εργαζομένων: ΑΕΜ Βωξίτες Παρνασσού, ΑΕΜ Δελφοί - Δίστομο, Οικοδόμων Ν. Φωκίδας και Μηχανοτεχνιτών Φωκίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ