Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θα σταματήσουν οι διώξεις των αγροτών;

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Νέα παρέμβαση στη Βουλή έκανε το ΚΚΕ σχετικά με το θέμα των δικαστικών διώξεων των αγωνιστών αγροτών. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Αντώνης Σκυλλάκος και Νίκος Γκατζής κατέθεσαν Ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ρωτούν «εάν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για να σταματήσουν οι διώξεις των αγροτών και η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων;».

Στο κείμενο της Ερώτησης που κατέθεσαν οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνονται τ' ακόλουθα: «Οι δικαστικές διώξεις των αγροτών συνεχίζονται παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα προχωρήσει σε ρύθμιση για να σταματήσουν τα αγροτοδικεία.

Αλλοι 21 αγρότες του Τυρνάβου θα καθίσουν στο σκαμνί γιατί πήραν μέρος στο συλλαλητήριο στις 20 Νοεμβρίου 2002 μπροστά στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, το οποίο και απέκλεισαν διεκδικώντας αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τον παγετό του 2001.

Εντονη είναι η αγανάκτηση των αγροτών της Θεσσαλίας, οι οποίοι καταδικάζουν τη συνέχιση των διώξεων και των αγροτοδικείων, που συνεχίζονται για να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών μπροστά και στους αγώνες που έρχονται εξαιτίας της συσσώρευσης προβλημάτων όπως τα απούλητα αγροτικά προϊόντα, τις εξευτελιστικές τιμές που πωλούνται, τις αποζημιώσεις που δε δίνονται από την κυβέρνηση καθώς και τους εκβιασμούς των εμποροβιομηχάνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ