Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημόσιες υπηρεσίες σε αυθαίρετο κτίριο!

Το Σύνταγμα ορίζει ρητά ότι η διοίκηση θα πρέπει να αποδέχεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων. «Η διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής γεννά ευθύνη για κάθε αρμόδιο όργανο» (άρθρο 95 του Συντάγματος).

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε προχτές αυθαίρετη την οκταώροφη οικοδομή του Μπ. Βωβού στο κτήμα Θων. Ειδικότερα, με δύο αποφάσεις του ΣτΕ, κρίθηκαν παράνομες και άκυρες τόσο η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο κτήμα Θων, όσο και η οικοδομική άδεια για την οκταώροφη οικοδομή του μεγαλοεργολάβου Μπ. Βωβού.

Βέβαια, η απόφαση του ΣτΕ ουσιαστικά σημαίνει ότι θα πρέπει να κατεδαφιστεί το οκταώροφο του Μπ. Βωβού, ο οποίος κατέλαβε έναν από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Σε κάθε ευνομούμενη πολεοδομικά και χωροταξικά χώρα, η κατεδάφιση του αυθαίρετου θα ήταν η μοναδική λύση.

Στη χώρα μας, όμως, δημόσιες υπηρεσίες στεγάστηκαν και στεγάζονται σ' ένα αυθαίρετο κτίριο και μάλιστα πριν ακόμη η υπόθεση τελεσιδικήσει στα δικαστήρια, γεγονός που μπορεί να ερμηνευτεί ως απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων. Τι θα κάνει τώρα η διοίκηση στην περίπτωση του κτήματος Θων; Θα συνεχίσουν οι δημόσιες υπηρεσίες να στεγάζονται σ' ένα αυθαίρετο κτίριο που δεν έχει νόμιμη οικοδομική άδεια;

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια σειρά από δημόσιες υπηρεσίες, όπως οι επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στεγάζονται στο συγκεκριμένο κτίριο του Μπ. Βωβού που είναι παράνομο. Στο ακριβώς διπλανό κτίριο επίσης του Μπ. Βωβού στεγάζονται οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Εξάλλου, είναι γνωστή η εύνοια του μεγαλοεργολάβου Μπ. Βωβού από την κυβέρνηση (ΥΠΕΧΩΔΕ) και το Δήμο Αθηναίων. Με την ανοχή και τις ευλογίες των δύο αυτών φορέων, ο μεγαλοεργολάβος έκτισε το οκταώρο μεγαθήριο εις βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ