Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους

Ζήτησε χτες και στη Βουλή το ΚΚΕ

Την παροχή μόνιμης και σταθερής δουλιάς στους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού απαίτησε χθες η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής Ερώτησής της στη Βουλή.

Επιχειρώντας να διαφοροποιήσει την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας από αυτήν του ΠΑΣΟΚ, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Πέτρος Τατούλης, υποστήριξε πως το υπουργείο λαμβάνει υπόψη τα «έννομα δικαιώματα όλων των Ελλήνων» για πρόσβαση στη διεκδίκηση των θέσεων και προέβαλε ότι δίνεται η δυνατότητα στο υπουργείο για πρόσληψη του 20% των συμβασιούχων, ενώ παρέχεται μέσω του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος η μοριοδότηση των υπολοίπων.

«Υπάρχει συνταύτιση της πολιτικής σας με αυτήν του ΠΑΣΟΚ», απάντησε η Λιάνα Κανέλλη. Οπως είπε, «διαβεβαιώσατε τους εργαζόμενους στο υπουργείο σας ότι θα κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να ισχύσει η ανάκληση που είναι αυθαίρετη και για την οποία οι εργαζόμενοι έχουν προσφύγει στον Αρειο Πάγο για επαναπρόσληψη των 113 απολυμένων». Παράλληλα, επισήμανε ότι «εξακολουθείτε να έχετε στο υπουργείο σας απλήρωτους συμβασιούχους, οι οποίοι έχουν απολυθεί και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους με δικαστικές αποφάσεις». Συνολικά, για τους 5.500 εργαζόμενους στο υπουργείο, η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «καλύπτουν μόνιμες και πάγιες ανάγκες και προβλήματα έχουν προκύψει από την έλλειψη ουσιαστικού προσωπικού που θα λύνονταν με τη μονιμοποίηση». Κατέληξε, τονίζοντας ότι «εμείς πιστεύουμε στη μόνιμη και σταθερή δουλιά. Δεν πιστεύουμε σε τακτοποιήσεις με Προεδρικά Διατάγματα και ευρωπαϊκές εντολές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ