Σάββατο 6 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Εικαστικά
Ζωγραφική και γλυπτική

Από τις 9 έως τις 28 του Μάη, στην αίθουσα τέχνης «Νέες Μορφές» (Βαλαωρίτου 9), θα παρουσιαστεί έκθεση έργων της Αγνής Ουδινόττι. Πρόκειται για μία αναδρομική έκθεση της καλλιτέχνιδας, η οποία συμπληρώνεται με την έκδοση λευκώματος, στο οποίο ιχνηλατείται η πορεία τριών δεκαετιών ουσιαστικής δημιουργίας.

  • Στις 9 του Μάη στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7) παρουσιάζεται η καινούρια δουλιά της Νίκης Καναγκίνη, με τίτλο «Ερωτευμένη μ' ένα δεινόσαυρο» (εγκατάσταση στο χώρο). Η Ν. Καναγκίνη μας λέει: «Στα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας αισθανόμουν δέος μπροστά στους δεινόσαυρους. Το μυθικό τέρας με απορύθμιζε με το φόβο που μου προξενούσε. Ενα φόβο που δεν ήταν όμως ποτέ μόνος του, συνυπήρχε μ' ένα περίεργο ενδιαφέρον για το τέρας, που δε με απωθούσε όπως τα ερπετά ή μερικά υδρόβια».

«Τρία χρόνια πριν, κάνοντας έναν περίπατο στο Ρέθυμνο της Κρήτης, βρέθηκα εμπρός σε μια βιτρίνα ενός αρτοποιείου. Εκεί ήταν εκτεθειμένα μια σειρά από δεινοσαυράκια τέλεια πλασμένα απ' τον αρτοποιό. Τα σχεδίασα. Προχώρησα στη ζωγραφική. Οσο προχωρούσα αισθανόμουν ότι το μυθικό τέρας άρχισε σιγά - σιγά να ξορκίζεται. Στο τέλος το ερωτεύτηκα».

«Εχω εμπρός μου μιαν άλλη εικόνα, με κάτι αμνούς κλωνοποιημένους. Αραγε αυτούς θα μπορούσε κανείς να τους ξορκίσει;». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 του Μάη.

  • Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στην αίθουσα «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» (Νίκαιας 10, πλατεία Βικτωρίας), ατομική έκθεση γλυπτικής της Μαρίας Κυπριανού. Στην έκθεση αυτή, που έχει γενικό τίτλο «ανάταση», η καλλιτέχνις εστιάζει το ενδιαφέρον της σε φόρμες και σχήματα που προέρχονται από τη φύση. Το μορφοπλαστικό λεξιλόγιό της κινείται μεταξύ παραστατικών και αφηρημένων τύπων, σχηματοποίησης και υπαινικτικών μορφωμάτων. Το έργο της διακρίνεται για την πλούσια εκφραστική γλώσσα, το χαρακτήρα των επινοήσεών της και την έμφαση στις καθαρά πλαστικές αξίες. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 του Μάη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ