Σάββατο 6 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Διορθωτική» σιωπή

Για «παρανόηση» των προθέσεων του υπουργού Πολιτισμού από μέρους της ΠΟΣΥΠΠΟ μιλά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γ. Τσακοπιάκος, με χτεσινή διορθωτική... ανακοίνωση, ύστερα από τα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με τη μεταστέγαση του ΥΠΠΟ, στο κτίριο Τσαούσογλου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΣΥΠΠΟ, «το ΥΠΠΟ δεν έχει καταλήξει σε οριστική συμφωνία αγοράς του κτιρίου».

Ισχύει όμως ότι η αξιοποίησή του για τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟ είναι στις προθέσεις του Θ. Πάγκαλου, όπως ισχύει και η εγκατάλειψη του ήδη αγορασμένου «Ακροπόλ Παλλάς», που αγοράστηκε για τους ίδιους λόγους. Και γι' αυτή την πρόθεση, για την υλοποίηση της οποίας πραγματοποιούνται οι σχετικές ενέργειες (επισκέψεις στελεχών του υπουργείου, έλεγχος ρυθμίσεων από πλευράς ΥΠΕΧΩΔΕ), η ΠΟΣΥΠΠΟ οφείλει να έχει άποψη. Οπως επίσης οι συνδικαλιστικοί φορείς του ΥΠΠΟ οφείλουν να έχουν άποψη για τη σπατάλη δημόσιου χρήματος.

Αν τελικά υιοθετηθεί αυτή η λύση, θα προκληθεί μια ραγδαία ανατροπή της λειτουργίας του υπουργείου, αφού πρόκειται για μετακίνηση σε μια υποβαθμισμένη περιοχή και βέβαια σε σημείο που βρίσκεται αρκετά μακριά από το αντικείμενο ενασχόλησης των υπηρεσιών. Σημειώνουμε ότι στη διοικητική αλυσίδα υπερτερούν οι διευθύνσεις που αφορούν στην Πολιτιστική Κληρονομιά και αυτές οι διευθύνσεις θα απομακρυνθούν από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν σκόπελοι για το ίδιο το κτίριο και το περιβάλλον του. Η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη «χώρος πρασίνου» - το πρώην εργοστάσιο είναι χτισμένο σε 30 στρέμματα - ενώ για το κτίριο υπήρχε απόφαση κατεδάφισης, λόγω της κακής του κατάστασης. Αυτά θα παρακαμφθούν και η περιοχή θα αποχαρακτηριστεί;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ