Σάββατο 6 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολιτιστική Ολυμπιάδα ... προέδρων

«Ολα πάνε καλά με την Πολιτιστική Ολυμπιάδα», δήλωσε στις Βρυξέλλες ο Θ. Πάγκαλος, αν και πριν λίγες μέρες έκοψε την επιχορήγηση 50 εκατ. δραχμών που προβλεπόταν για το Ιδρυμα «Πολιτιστική Ολυμπιάδα».

Κι επειδή δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα, ούτε σχέδιο για το περιεχόμενο αυτού του «πολιτιστικού» γεγονότος, ο υπουργός μάλλον δίχως να συνειδητοποιεί το βάρος των λέξεων, είπε και μια αποκαλυπτική αλήθεια: «Υπάρχουν πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν ξεκινήσει και οι οποίες προφανώς θα ενταχθούν στην "Πολιτιστική Ολυμπιάδα"». Αυτό είναι, λοιπόν, το «μεγαλόπνοο» σχέδιο! Οποια καλλιτεχνικά δρώμενα θα συμβαίνουν στην Ελλάδα το 2001, θα ονομαστούν «Ολυμπιάδα», δίχως ενότητα, θεματικούς άξονες, στόχο και φιλοσοφία. Μόνο για να κουκουλωθεί ότι τελικά ο θεσμός δε λειτούργησε. `Η, καλύτερα, για να κουκουλωθεί ότι η «Πολιτιστική Ολυμπιάδα» είναι ένας ακόμα τίτλος, προκειμένου να τοποθετηθούν κρατικοδίαιτες «προσωπικότητες». Ο ίδιος ο υπουργός είπε ότι «μόνο οι δομές λείπουν», συμπληρώνοντας «τα διοικητικά συμβούλια και οι πρόεδροι είναι θέμα λίγων εβδομάδων».

Στις 10 του Μάη ο υπουργός θα επισκεφθεί το Μουσείο Λωζάννης, για να δει το χώρο όπου θα εκτίθενται για τέσσερα χρόνια ελληνικές αρχαιότητες. Οι αρχαιολόγοι του ΥΠΠΟ κρίνουν ότι οι προτεινόμενες λύσεις δεν είναι οι καλύτερες δυνατές για τα αρχαία, αλλά θυμίζουμε και ότι πολλοί είχαν διαφωνήσει με τη δέσμευση δύο υπουργών (Τζ. Τζαννετάκη, Ευ. Βενιζέλου) να μετακινηθούν τόσες αρχαιότητες και μάλιστα μόνιμα, όπως ήταν η αρχική συμφωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ