Τρίτη 9 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
«Δεν πάει άλλο!»

«Δεν πάει άλλο να πουλάμε τζάμπα την εργατική μας δύναμη. Δεν πάει άλλο με την ανθρωποσφαγή στους χώρους δουλιάς. Φέτος, μέσα σε 10 μήνες θρηνήσαμε έξι συναδέλφους. Δεν πάει άλλο με τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας, την ακρίβεια που κάνει το βίο των οικογενειών μας αβίωτο». Με τα παραπάνω λόγια, ο γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης Χάρης Κουτσουράς περιέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι οικοδόμοι και οι οικογένειές τους, ως τμήμα της εργατικής τάξης, που συνθλίβεται κάτω από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική. Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν χτες, σημείωσαν ότι το πρώτο δίμηνο του 2004, υπήρξε κάμψη της οικοδομικής δραστηριότητας κατά 19%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2003, με την ανεργία να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, αφού τα προγραμματισμένα μεγάλα έργα και η συμβατική οικοδομή δεν μπορούν να απορροφήσουν το εργατικό δυναμικό του κλάδου, που τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατά 50%.

Σε παγκινητοποίηση βρίσκονται τα Συνδικάτα των Οικοδόμων και στις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Στο Νομό Κοζάνης, οι οικοδόμοι από την Πτολεμαΐδα, τα Σέρβια, από κάθε πόλη και χωριό, οργανώνουν τη μαζική κάθοδό τους στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Τα Συνδικάτα του νομού διεκδικούν, επίσης, την άμεση δημοπράτηση των έργων της Παραεγνατίας και την καταβολή επιδόματος θέρμανσης 400 ευρώ για τους άνεργους και 300 ευρώ για τους εργαζόμενους. Στο πλευρό τους, με ανακοινώσεις συμπαράστασης, έχουν ταχτεί μέχρι στιγμής το ΕΚ Κοζάνης, τα Σωματεία Γουνεργατών, Οδηγών, Συνταξιούχων ΙΚΑ και άλλοι φορείς.

Απεργιακές συγκεντρώσεις οργανώνονται, επίσης, στην Καβάλα, στην Αλεξανδρούπολη, στις Σέρρες, στη Νάουσα, στα Γιαννιτσά, στην Κατερίνη, στο Λιτόχωρο και το Κιλκίς, στις 10 π.μ., στα τοπικά Εργατικά Κέντρα.

  • Στη Θεσσαλία, απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν οριστεί στη Λάρισα, στην πλατεία Εργατικού Κέντρου, στις 10 π.μ. και στο Βόλο, στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, την ίδια ώρα στα τοπικά Εργατικά Κέντρα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ