Τρίτη 9 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Την Πέμπτη έξω από το ΣΕΒ

Συνέχεια, στις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις της, δίνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις απολύσεις και το κλείσιμο των επιχειρήσεων, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει την πέμπτη 11 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ και έχει καλέσει σε μαζική συμμετοχή σωματεία, εργαζόμενους και απολυμένους της Αθήνας.

Στα πλαίσια των εξορμήσεων που κάνει η Επιτροπή Αγώνα σε επιχειρήσεις που οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν προβλήματα απολύσεων, μετά το εργοστάσιο της «Πεταλούδας» την προηγούμενη βδομάδα, σειρά είχε χτες η «Ιντρακόμ» οπού η εργοδοσία ανακοίνωσε εθελούσιες εξόδους με σκοπό την απόλυση 1.000 με 1.500 εργαζομένων. Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι της Επιτροπής βρέθηκαν έξω από τις πύλες των εργοστασίων της επιχείρησης και κάλεσαν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και να αντισταθούν στην επίθεση της εργοδοσίας.

Μιλώντας στο «Ρ» ο Κ. Μυτιλινιού, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου και μέλος της Επιτροπής Αγώνα, τόνισε την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση έξω από το ΣΕΒ και των απολυμένων αλλά και των υπολοίπων εργαζόμενων καθώς βρίσκονται όλοι στο στόχαστρο της εργοδοσίας. «Η εργοδοσία στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της αύξησης των κερδών της επιλέγει τον εύκολο δρόμο των απολύσεων, πετώντας έτσι στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους», τόνισε ο Κ. Μυτιλινιού αναφερόμενος σε μια σειρά από επιχειρήσεις όπως την «Πεταλούδα», τη «Σόφτεξ», την «Ελατέξ», την «Ντέλικα», τη «Φόκο» κ.ά. που το τελευταίο διάστημα έχουν απολύσει εκατοντάδες εργαζόμενους.

Αύριο οι απολυμένοι της «Σόφτεξ»

Δουλιά και όχι ανεργία, θα απαιτήσουν αύριο το μεσημέρι και οι απολυμένοι της «Σόφτεξ» σε συγκέντρωση που διοργανώνουν μαζί με το Σωματείο εργαζόμενων έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Οι απολυμένοι θα κάνουν προσυγκέντρωση στην πλατεία Κολοκοτρώνη στις 12 το μεσημέρι και θα φτάσουν με πορεία στο υπουργείο.

Στο μεταξύ παρέμβαση στην κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των απολυμένων της «Σόφτεξ», οι οποίοι βρίσκονται στην ανεργία χωρίς επίδομα και σε πλήρες αδιέξοδο, έκανε το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες ο βουλευτής του Κόμματος Αντώνης Σκυλλάκος προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης. Συγκεκριμένα, ζητάει να εφαρμόσει η κυβέρνηση το άρθρο 47 του νόμου 3220/2004 που ψηφίστηκε ομόφωνα στη Βουλή και μεταξύ άλλων προβλέπει την ασφαλιστική κάλυψη των απολυμένων της επιχείρησης ώστε να μπορέσουν να βγουν στη σύνταξη. Η κυβέρνηση της ΝΔ, σημειώνει, αρνείται να εφαρμόσει σχετική διάταξη επικαλούμενη διάφορες απαράδεκτες δικαιολογίες, ότι τάχα αφορά μόνο τους εργαζόμενους της Δράμας αν και ο νόμος μιλά για όλη την «Αθηναϊκή Χαρτοποιία» ή ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια του υπουργείου πού θα εφαρμόζει τη διάταξη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν και διαδηλώνουν (2004-11-11 00:00:00.0)
Συντονίζει τη δράση ενάντια στις απολύσεις (2004-11-04 00:00:00.0)
Προκαλεί η διοίκησή της (2000-06-29 00:00:00.0)
Αγωνίζονται κόντρα στη διάλυση (2000-06-10 00:00:00.0)
Απεργία ενάντια στη διάλυση (2000-06-08 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων (2000-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ