Πέμπτη 8 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Απεργία ενάντια στη διάλυση

Ξεκινά 48ωρη απεργία, κάλεσμα της ΕΣΑΚ για συμμετοχή και πάλη ενάντια στη συρρίκνωση

«Ολοι οι εργαζόμενοι στην απεργία!» Με το σύνθημα αυτό οι εργαζόμενοι της ΣΟΦΤΕΞ ξεκινούν από σήμερα 48ωρη απεργία και την Τετάρτη 14 Ιούνη πραγματοποιούν Γενική Συνέλευση, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη επτά απολυμένων συναδέλφων τους, να σταματήσει η διάλυση της εταιρίας και να ακυρωθεί η συμφωνία ξεπουλήματός της. Παράλληλα, έξι από τους απολυμένους, κατά τη διάρκεια της απεργίας θα κάνουν καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της επιχείρησης στο εργοστάσιο της Ιεράς Οδού.

Σε ανακοίνωση - κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ σημειώνει ότι ένα χρόνο μετά το ξεπούλημα - χάρισμα διαπιστώνεται πλέον ότι όσο παραμένει η πολυεθνική στη ΣΟΦΤΕΞ, «ο Φορλίν και η παρέα του είναι επικίνδυνοι. Δεν υπάρχει προοπτική ανάπτυξης, αντίθετα θα κλείσουν ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέρος των εργοστασίων με εκατοντάδες απολύσεις».

Ταυτόχρονα, καταγγέλλει την κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης γιατί κρατάνε τη συμφωνία πώλησης επτασφράγιστο μυστικό και δεν τη δίνουν στο σωματείο και τους εργαζόμενους και αυτό για να μην αποκαλυφθεί στον ελληνικό λαό το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο των τελευταίων χρόνων.

«Η εργοδοσία από τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις είναι στριμωγμένη, γιατί μας βρίσκει εμπόδιο στην υλοποίηση των σχεδίων της. Αυτό δεν το δείχνει ακόμα γιατί θέλει να κάμψει τον αγώνα μας για να υλοποιήσει ανενόχλητα τα σχέδιά της», υπογραμμίζει η ΕΣΑΚ.

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση η ΕΣΑΚ τονίζει: «Παρά την οικονομική πίεση που όλοι δεχόμαστε από τις απεργίες, ο αγώνας μας πρέπει να έχει συνέχεια και κλιμάκωση. Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι η συρρίκνωση, η διάλυση της εταιρίας, μας αφορά όλους. Δεν υπάρχει τμήμα των εργοστασίων που να είναι έξω από τα σχέδια απολύσεων, άρα το οικονομικό κόστος που έχουμε είναι το λιγότερο μπροστά στην ανεργία που μας περιμένει».

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΣΟΦΤΕΞ και απαιτεί την επαναφορά της εταιρίας στον έλεγχο του Δημοσίου, στην ακύρωση όλων των απολύσεων και των αντεργατικών ρυθμίσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ