Πέμπτη 8 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Αγωνιστικός συναγερμός

Αρχή κινητοποιήσεων με μηχανοκίνητη πορεία στη 1.30 μμ προς το ΥΕΝ

Νέο γύρο αγώνων για να υπερασπίσουν την ύπαρξη και λειτουργία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης εγκαινιάζουν από σήμερα οι εργατοτεχνίτες, οι Δήμοι Περάματος, Πειραιά, Επαγγελματικοί και Εμπορικοί Εύλλογοι και μαζικοί φορείς της περιφέρειας του Πειραιά. Στη 1.30 το μεσημέρι οι εργατοτεχνίτες θα σταματήσουν κάθε εργασία, δίνοντας ταυτόχρονα το αγωνιστικό σύνθημα. Με μηχανοκίνητη πορεία θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, οπότε και θα συντονίσουν τα αγωνιστικά τους «πυρά» με τους υπόλοιπους φορείς που εμπλέκονται στην υπόθεση σωτηρίας της Ζώνης.

Ταυτόχρονα με την παύση εργασιών, όπως έχουν προγραμματίσει τα σωματεία της Ζώνης, θα γίνουν προσυγκεντρώσεις σε όλο το μήκος της επισκευαστικής βάσης. Συγκεκριμένα, όσοι εργάζονται στο Πέραμα και στην Κυνοσούρα Σαλαμίνας θα συγκεντρωθούν στη 1.30 το μεσημέρι στην κεντρική πύλη της Ζώνης στο Πέραμα. Για τους εργατοτεχνίτες που βρίσκονται στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας, στο Μώλο της ΔΕΗ και στα εργοστάσια Κερατσινίου το αγωνιστικό ραντεβού έχει καθοριστεί την ίδια ώρα στη διασταύρωση του Αϊ Γιώργη στο Κερατσίνι.

Σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τη Διάσωση της Ζώνης, επισημαίνεται: «Στην περιοχή του Περάματος και του ευρύτερου Πειραιά την πρώτη θέση στην οικονομική και κοινωνική ζωή κατέχει το πρόβλημα της ανεργίας. Καθημερινά υλοποιείται ένα σχέδιο βιομηχανικής συρρίκνωσης. Μοναδική παραγωγική - βιομηχανική δραστηριότητα είναι η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, της οποίας η συρρίκνωση έχει φτάσει σε οριακά επίπεδα». Τονίζεται δε: «Κοινή εκτίμηση όλων είναι ότι η κυβέρνηση, με "φουσκωμένα τα πανιά" της από τις εκλογές, δε θέλει να δώσει λύση στα προβλήματα που χρονίζουν και μας εμπαίζει».

Η Συντονιστική Επιτροπή κάνει σαφές ότι «θα επιδιώξουμε την πιο πλατιά συσπείρωση κοινωνικών δυνάμεων μέσα και έξω από τη Ζώνη. Θα παλέψουμε με κάθε τρόπο, με ένταση και διάρκεια, για να πετύχουμε λύσεις, για το δικαίωμα στη δουλιά και τη ζωή, γιατί τα πάντα σε αυτό τον τόπο δεν υποτάσσονται στις πολυεθνικές» και καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις κοινωνικές και λαϊκές οργανώσεις στην ευρύτερη περιοχή να στηρίξουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την ανάπτυξη της Ζώνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ