Πέμπτη 8 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στη «μάχη» των συμβάσεων

Στάσεις εργασίας σε διάφορα εργοτάξια για υπογραφή διμερών συμβάσεων

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι οικοδόμοι σε διάφορα εργοτάξια, με στόχο την υπογραφή διμερών συμβάσεων εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις, όπου αυτό δεν έχει επιτευχθεί. Σήμερα Πέμπτη θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας (8πμ - 10πμ) οι εργαζόμενοι στην εταιρία «ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ», που έχει αναλάβει τμήμα των εργασιών στο υπό κατασκευή αεροδρόμιο στα Σπάτα.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, μετά την άρνηση της συγκεκριμένης εταιρίας και να απαντήσει ακόμα στο υπόμνημα με τα αιτήματα των εργαζομένων που της είχε αποστείλει εδώ και καιρό.

Στο μεταξύ με επιτυχία στέφθηκε η στάση εργασίας που πραγματοποίησαν προχτές οι εργαζόμενοι στον υπεργολάβο «ΚΑΤΣΙΦΗ», στο εργοτάξιο της νέας περιφερειακής οδού Υμηττού. Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων και η αποφασιστικότητά τους, υποχρέωσε τον υπεργολάβο να ζητήσει συνάντηση με το Συνδικάτο. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπογραφεί διμερής σύμβαση, με την οποία ικανοποιούνται τα αιτήματα που είχαν θέσει οι εργαζόμενοι, ενώ προβλέπεται αύξηση 1.000 δρχ. στο καταβαλλόμενο μεροκάματο, ενώ το κατώτατο μεροκάματο του ανειδίκευτου θα είναι 10.000 δρχ.

Οι ίδιες αυξήσεις προβλέπονται και στη διμερή σύμβαση εργασίας που συμφώνησε το Συνδικάτο με την εταιρία «ΑΛΤΕ», που δραστηριοποιείται στο αεροδρόμιο στα Σπάτα και με τους τρεις υπεργολάβους της εταιρίας, που έχουν αναλάβει μέρος των εργασιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ