Πέμπτη 8 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Οι πολυεθνικές «προ των θυρών»

Πρόθεση επίσπευσης της άρσης του καμποτάζ στο όνομα της... Ολυμπιάδας

Σχέδια για την κατάργηση του καμποτάζ στην ακτοπλοΐα πριν την καταληκτική ημερομηνία του 2004,επεξεργάζεται, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση! Ως πρόσχημα για την επίσπευση της εφαρμογής του Κοινοτικού Κανονισμού 3577/92 που παραδίδει τις ελληνικές θάλασσες στις «ορέξεις» των πολυεθνικών, θα προβληθεί η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004! Οπως αποκάλυψε χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Χ. Παπουτσής, κατά την τακτική συνέντευξη Τύπου στους ναυτιλιακούς συντάκτες, το... σκεπτικό για την πρόωρη άρση του καμποτάζ είναι το εξής: «Είναι πολύ πιο νοικοκυρεμένο να έχει δοκιμαστεί η αγορά μας ώστε το 2004 να αντεπεξέλθει και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής»!

Ο υπουργός προσπάθησε να... πείσει ότι πρόκειται για προσωπικές του απόψεις όμως, όπως και να είναι, αποδεικνύεται ότι γνώμονας της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Χρ. Παπουτσή είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών! Είναι ενδεικτικό ότι χαρακτήρισε ως «παρακινδυνευμένο εγχείρημα» την «απελευθέρωση των αγορών μας ταυτόχρονα με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων»... Αυτό διότι το υπουργείο έχει αναλάβει την ευθύνη να στεγάσει σε επιβατικά πλοία, κατά τη διεξαγωγή των Αγώνων, τουλάχιστον 15.000 άτομα. Για τον σκοπό αυτό ήδη, κατά τον υπουργό, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να... διαθέσουν πλοία τους και ξένες ναυτιλιακές εταιρίες. Επομένως, πρέπει να έχει ήδη διαμορφωθεί το πλαίσιο για την είσοδο των πλοίων αυτών στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι ο Κανονισμός 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης αίρει το δικαίωμα της εκμετάλλευσης των εσωτερικών θαλάσσιων συγκοινωνιών αποκλειστικά από πλοία με ελληνική σημαία και ελληνικά πληρώματα. Δηλαδή, ανοίγει τις πύλες της χώρας για να εισβάλουν τα πλοία των πολυεθνικών, «τινάζοντας στον αέρα» την απρόσκοπτη συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, τις θέσεις εργασίας 20.000 Ελλήνων ναυτεργατών, κυριαρχικά δικαιώματα και την εθνική άμυνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ