Πέμπτη 8 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ
Κοινός αγωνιστικός προσανατολισμός
Πρωτοβουλίες για κοινή δράση σε πανελλαδικό επίπεδο

Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και το ζήτημα του πανελλαδικού συντονισμού των εργαζομένων στις υπηρεσίες και στο εμπόριο, αλλά και το ασφαλιστικό, θα απασχολήσουν, σήμερα στις 6 το απόγευμα, τη γενική συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου (2ος όροφος).

Για τα ίδια θέματα την Κυριακή 18 Ιούνη ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων θα πραγματοποιήσουν κοινή Πανελλαδική Σύσκεψη στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων.

Σε κοινή ανακοίνωση που έβγαλαν τα σωματεία, τονίζεται ότι ζητήματα όπως οι εργασιακές σχέσεις, το ωράριο, το ασφαλιστικό, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, θα απασχολήσουν τους εργαζόμενους στο επόμενο χρονικό διάστημα.

«Η κυβέρνηση και οι πολυεθνικές σχεδιάζουν την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, την επέκταση της "ευελιξίας στην αγορά εργασίας" (δηλ. επέκταση του ωρομίσθιου και της μερικής απασχόλησης), την κατάργηση της Κυριακής Αργίας, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την ανατροπή του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, ταυτόχρονη αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65, την ιδιωτικοποίηση του τομέα της υγείας», καταγγέλλουν τα σωματεία.

Παράλληλα, καλούν όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του εμπορίου και των υπηρεσιών να πάρουν μέρος στη σύσκεψη ώστε να ανταλλάξουν απόψεις και να συντονίσουν τις ενέργειές τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού με το δικό τους ενιαίο μέτωπο την επίθεση του μαύρου μετώπου κυβέρνησης - πολυεθνικών - ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ