Πέμπτη 8 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σκοτώθηκε την ώρα της δουλιάς

Αλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του την ώρα του μεροκάματου, εξαιτίας της ασυδοσίας της εργοδοσίας. Χτες στις 6.30 το πρωί, ο 23χρονος Εμμανουήλ Κυρκιζιώτης από το Κορδελιό Θεσσαλονίκης, σκοτώθηκε την ώρα της δουλιάς στο εργοστάσιο Σωληνουργίας «ΜΑΚ ΜΕΤΑΛ ΑΕ» που βρίσκεται στο 18ο χιλ. της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ευζώνων.

Ο εργάτης, κατά τη διάρκεια της δουλιάς, πάτησε σε μεταλλικό καπάκι φρεατίου συντήρησης υπογείων εγκαταστάσεων. Το καπάκι υποχώρησε και ο 23χρονος έπεσε μέσα στο φρεάτιο από ύψος 7 μέτρων, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του. Το πτώμα του άτυχου νεαρού ανασύρθηκε από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και αμέσως μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Συνάδελφοί του καταγγέλλουν την εργοδοσία για εγκληματική αμέλεια, αφού, όπως αναφέρουν, δε φρόντισε έγκαιρα να επισκευάσει το μεταλλικό δάπεδο.

Παραγγέλθηκε νεκροψία νεκροτομή, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικού Τμήματος Σίνδου. Ερευνα στον τόπο του ατυχήματος πραγματοποίησε εμπειρογνώμονας της ΠΔΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ