Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν και διαδηλώνουν

Απεργούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στην Αθήνα ανεβαίνουν οι μεταλλεργάτες της Ζώνης, έξω από τον ΣΕΒ το απόγευμα η Συντονιστική ενάντια στις απολύσεις

Τη σκυτάλη των εργατικών κινητοποιήσεων παίρνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ με 48ωρη απεργία ενάντια στη συρρίκνωση των δικαιωμάτων τους. Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, δίνοντας όλες τις προηγούμενες μέρες τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν μαζικό αγωνιστικό «παρών» στην απεργία και την προσυγκέντρωση που οργανώνει σήμερα, στην πλατεία Βάθης, στις 9.30 το πρωί.

Με το σύνθημα «να μη λείψει κανείς» η Συντονιστική καλεί σε μαζική μαχητική διεκδίκηση για:

  • Κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ και σύνταξη 960 ευρώ.
  • Αμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους. Βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά με μειωμένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (50 για τις γυναίκες και 55 για τους άντρες). Δημόσια δωρεάν και αναβαθμισμένη Υγεία και Παιδεία, άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων των παιδικών σταθμών και όλων των εργαζομένων στην ΤΑ. Ματαίωση των ιδιωτικοποιήσεων στις υπηρεσίες των ΟΤΑ. Αμεσο «πάγωμα» των τιμών στα είδη πλατιάς κατανάλωσης.
Οι μεταλλεργάτες

Με παύση εργασιών από τις 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση μια ώρα αργότερα, δηλαδή στη 1μ.μ., στην πλατεία Κουμουνδούρου, οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης εντείνουν σήμερα τη μάχη τους για το μεροκάματο, την προστασία των ανέργων τους, την υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικοασφαλιστικών τους κατακτήσεων.

Το απόγευμα στον ΣΕΒ

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ σήμερα στις 6 το απόγευμα, απαιτώντας το σταμάτημα των απολύσεων, διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις απολύσεις και το κλείσιμο επιχειρήσεων και έχει καλέσει σε μαζική συμμετοχή σωματεία της Αθήνας, εργαζόμενους και απολυμένους. Η σημερινή κινητοποίηση της Επιτροπής είναι η συνέχεια του αγώνα και της δράσης που έχει ξεκινήσει ενάντια στο μπαράζ των απολύσεων της εργοδοσίας σε διάφορες επιχειρήσεις το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα: 90 στη «Σόφτεξ», 47 στην «Ντέλικα», 100 στην «Πεταλούδα», 120 στην «Ελλατέξ», στη «Σεξ Φορμ» 10, στην «Κλάρτε» 40. Την ίδια στιγμή η «Ιντρακόμ», ετοιμάζει περίπου 1.500 απολύσεις με «εθελούσια έξοδο», ενώ σε αβεβαιότητα συνεχίζουν να βρίσκονται οι 200 εργαζόμενοι της «Φυρογένης».

Στον Εβρο

Από χτες στο δρόμο του αγώνα για την εξασφάλιση των δεδουλευμένων τους και της λειτουργίας του εργοστασίου, μπήκαν και οι εργαζόμενοι της αλλαντοποιίας «Θράκη». Εχουν προγραμματίσει και πραγματοποιούν 2ωρες στάσεις εργασίας μέχρι την Παρασκευή, απαιτώντας καταβολή των δεδουλευμένων του τελευταίου μήνα. Στο μεταξύ, η επιχείρηση έχει υποβάλει αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 45, προκειμένου να εξασφαλίσει απαλλαγή μέρους των χρεών της και ρύθμιση των υπολοίπων.

Στη Σόφτεξ

Με τον υφυπουργό Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτο συναντήθηκε χτες επιτροπή απολυμένων της «Σόφτεξ» που συνοδεύονταν από τον βουλευτή του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκα, διεκδικώντας την παροχή έκτακτου επιδόματος μπροστά στις γιορτές. Ο υφυπουργός ήταν αρνητικός στο αίτημα των απολυμένων, αλλά μετά την παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ δήλωσε ότι θα εξετάσει το θέμα μαζί με τον διοικητή του ΟΑΕΔ και θα ενημερώσει τους εργαζόμενους. Για τη συνέχεια ορίστηκε νέα συγκέντρωση την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ