Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
Υπερασπίστηκε το κέρδος στην Υγεία

Ο υπουργός Υγείας Ν. Κακλαμάνης προσπάθησε να καλύψει την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Υγείας και την απασάθρωση των εργασιακών σχέσεων που επιχειρείται μέσω της Ανώνυμης Εταιρίας για τις δημόσιες μονάδες Υγείας, μιλώντας χτες στη Βουλή στη διάρκεια της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου.

«Δαιμονοποιήσατε τη λέξη "κέρδος" που υπάρχει σε δύο τρία σημεία στο νομοσχέδιο», είπε ο Ν. Κακλαμάνης, επιχειρώντας να απαντήσει και στην κριτική που άσκησε το ΚΚΕ. «Είναι σαφές, πρόσθεσε, ότι όταν λέμε κέρδος εννοούμε ότι χρησιμοποιείται μέσα στο ίδιο το σύστημα για βελτίωση των υποδομών για καλύτερες αποδοχές».

Οσον αφορά στο θέμα των προσλήψεων, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «θα γίνονται από το ΔΣ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου». Οσον αφορά στους μετόχους, σημείωσε ότι θα είναι «μόνο ασφαλιστικά ταμεία του Δημοσίου». Παράλληλα, ασκώντας κριτική στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως «όταν ο κ. Σημίτης πήγε και έκανε τα εγκαίνια για τρίτη φορά στο Αττικό Νοσοκομείο, δεν είχε παραληφθεί το νοσοκομείο, όπως δεν έχει παραληφθεί μέχρι σήμερα».

Προκαταρκτική για το «Αττικόν»

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια για τις ζημιές που υπέστη από την πρόσφατη νεροποντή το Αττικό νοσοκομείο. Τη διενέργεια της έρευνας ανέλαβε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Μαρία Γκανέ, η οποία καλείται να διακριβώσει, αν προκύπτουν ευθύνες και σε βάρος ποιων προσώπων.

Υπενθυμίζεται πως από την πρόσφατη δυνατή βροχή προκλήθηκε καθίζηση σε δύο τμήματα του Αττικού νοσοκομείου. Το σύστημα απορροής υδάτων δε λειτούργησε, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα επείγοντα, το καρδιολογικό και ακτινολογικό τμήμα, καθώς και τα υπόγεια του ολοκαίνουριου νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ