Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κοινά αιτήματα, κοινός αγώνας

«Απεργούμε σήμερα για να σταματήσει το μακέλεμα των οικοδόμων στους χώρους εργασίας. Απεργούμε για μια ανθρώπινη ζωή, για ένα μεροκάματο, ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς. Απεργούμε για την εργασία που είναι δικαίωμα στη ζωή. Απεργούμε για αποκλειστικά δημόσια Υγεία - Παιδεία. Εχουμε δικαίωμα στη ζωή και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να το πετύχουμε».

Με αυτά τα λόγια μίλησε στο «Ρ» ο οικοδόμος Χρήστος Μπάλας, χτες το πρωί στο χώρο της συγκέντρωσης για την απεργία του κλάδου και τον αγώνα που δίνουν. Και στον αγώνα αυτό των οικοδόμων χτες εκφράστηκε μια ευρύτερη στήριξη και αλληλεγγύη άλλων κλάδων, αλλά και λαϊκών στρωμάτων και με τη συμμετοχή τους στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση, αλλά και σε δηλώσεις τους στο «Ρ».

Ο Κώστας Κορές, ηλεκτρολόγος, ο οποίος απεργούσε κι αυτός με απόφαση του σωματείου του μαζί με τους οικοδόμους τόνισε: «Αγωνιζόμαστε σήμερα όλοι μαζί ενάντια στην πολιτική που καταπιέζει τον εργάτη και τον υποχρεώνει να εργαστεί στις σημερινές άθλιες συνθήκες. Γι' αυτό πρέπει να συνεχίσουμε τον κοινό αγώνα για να υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά μας».

Απεργός και ο Μάνθος Ιμπριάλος από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης του κλάδου του και το κοινό μέτωπο που πρέπει να έχουν με τον συγγενή κλάδο των οικοδόμων, καθώς έχουν τα ίδια προβλήματα και αιτήματα. Ο κλάδος, τόνισε, βιώνει και αυτός την ίδια επίθεση από τις κατασκευαστικές εταιρίες, καθώς οι τεχνικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με δελτίο παροχής υπηρεσιών, με πλήρη παραβίαση των ωραρίων κ.ά.

Στο πλευρό των οικοδόμων και ο Κώστας Λαυρέτζος από το Συντονιστικό των νυχτερινών σχολείων, σημείωσε, ότι «αρκετοί μαθητές δουλεύουν ταυτόχρονα στις οικοδομές και είναι καθήκον τους η συμμετοχή στην κινητοποίηση, γιατί μόνο με την ταξική ενότητα μέσα από τα συνδικάτα μπορούμε να διεκδικήσουμε πιο αποτελεσματικά τα δικαιώματά μας και να τα διευρύνουμε».

Δεν είναι μόνο ζήτημα συμπαράστασης η παρουσία μας εδώ, θα πει η τσαγκάρισσα Βάσω Μάμαλη, αλλά και γιατί τα αιτήματα των οικοδόμων αφορούν όλη την εργατική τάξη. «Γι' αυτό και το πλαίσιο των οικοδόμων πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο. Χρειάζεται πλέον κοινό μέτωπο όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων».

Ο Ηρακλής Κωνσταντινίδης Φαρμακοϋπάλληλος, τόνισε, «συμπαραστεκόμαστε στην απεργία των οικοδόμων γιατί το πλαίσιο διεκδίκησης που προβάλλουν ενώνει όλους τους εργαζόμενους και ανοίγει δρόμο για κοινή πάλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ