Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ
«Μπουρμπουάρ» αντί για τους μισθούς!

Ούτε τα «ψίχουλα» που τους είχε υποσχεθεί ο ίδιος ο Γ. Σουφλιάς, προ εικοσαημέρου, δε δίνει το ΥΠΕΧΩΔΕ στους εργαζόμενους στην Περιφερειακή Οδό Βόλου, συνεχίζοντας πιο προκλητικά τον εμπαιγμό σε βάρος τους. Προχτές το βράδυ δυο υπάλληλοι του υπουργείου έφτασαν στο Βόλο κι αντί να φέρουν μαζί τους τα 320.000 ευρώ που είχε τάξει ο υπουργός, έφεραν 164.000. Η εξήγηση που έδωσαν οι απεσταλμένοι του υπουργείου για το γεγονός ότι τα χρήματα που προσκόμισαν ήταν τα μισά εκείνων που είχε δεσμευτεί ότι θα δοθούν ο Γ. Σουφλιάς, είναι ότι η απόφαση βασίστηκε στις καταστάσεις εργαζομένων που παρέδωσε ο εργολάβος Κ. Μπαλάφας, οι οποίες, όμως, δεν περιλαμβάνουν τα δεδουλευμένα των μηνών Ιούλη και Αυγούστου, καθώς και τα ποσά που αντιστοιχούν στα επιδόματα. Ο υπουργός στηρίχτηκε στις καταστάσεις του αυθαιρετούντος και παρανομούντος επιχειρηματία κι όχι σ' αυτές που του κατέθεσαν οι αδικημένοι εργαζόμενοι και οποίες απηχούν την πραγματικότητα για το ποιοι, τι και πόσα έχουν λαμβάνειν.

Οπως ήταν φυσικό κι επόμενο οι εργαζόμενοι δε δέχτηκαν το «μπουρμπουάρ» κι αντιδρώντας στη νέα κυβερνητική κοροϊδία, διαμήνυσαν προς το ΥΠΕΧΩΔΕ πως θα συνεχίζουν και θα εντείνουν τον αγώνα τους - βρίσκονται σε συνεχή αγωνιστική κινητοποίηση επί τρεις μήνες, εδώ και τρεις βδομάδες τέσσερα άτομα κάνουν απεργία πείνας κι από την περασμένη Δευτέρα έχουν καταλάβει τη Νομαρχία Μαγνησίας - μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους να πληρωθούν όλα όσα τους χρωστάει ο εργοδότης τους.

Να σημειώσουμε ότι το συνολικό ποσό που διεκδικούν από τον Μπαλάφα - για δεδουλευμένα δύο μηνών, υπερωρίες, επιδόματα, άδειες κλπ. - ξεπερνάει το 1.000.000 ευρώ. Και να υπενθυμίσουμε πως, πριν λίγες μέρες, το σωματείο των εργαζομένων από κοινού με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Βόλου, έκανε πρόταση στο ΥΠΕΧΩΔΕ να δώσει 640.000 ευρώ, (σε δυο δόσεις), σε 196 εργαζόμενους για να σταματήσουν τον αγώνα μ' αυτές τις μορφές πάλης και ό,τι άλλο δικαιούνται να το διεκδικήσουν από τον εργοδότη στα δικαστήρια.

Το υπουργείο, όμως, δεν απάντησε σ' αυτή την πρόταση απεμπλοκής και προχώρησε στη νέα πρόκληση σε βάρος 200 εργαζομένων, που είναι άνεργοι κι απελπισμένοι, καθώς οι οικογένειές τους πεινούν και υποφέρουν. Η στάση του ΥΠΕΧΩΔΕ δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται, πραγματικά, για την επίλυση του προβλήματος των εργαζομένων και για το μόνο που «κόπτεται» είναι πως θα τους ξεγελάσει για να σταματήσουν το δίκαιο αγώνα τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ