Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης

Με τη μαχητική τους παρουσία στην προχτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθήνας υποχρέωσαν την πλειοψηφία του ΔΣ να ανακαλέσει προηγούμενη απόφασή του, σύμφωνα με την οποία δε θα χορηγείται άδεια άσκησης επαγγέλματος σε ειδικότητες που θεωρεί ήδη κορεσμένες. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Φοιτητών της Ιατρικής Αθηνών είχαν την ένθερμη συμπαράσταση του εκλεγμένου εκπροσώπου της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης στο ΔΣ του ΙΣΑ, Αλ. Τομαρά.

Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου των Φοιτητών της Ιατρικής Αθηνών μετέφερε στο ΔΣ του ΙΣΑ την καθολική αντίθεση των φοιτητών σε μια τέτοια απόφαση. Μετά από έντονη και πολύωρη συζήτηση η πλειοψηφία του ΔΣ αναγκάστηκε να αποσύρει τη συγκεκριμένη πρόταση. Σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ αναφέρει ότι «το σκεπτικό του ΙΣΑ για τη συγκεκριμένη πρόταση σχετίζεται με τα λιμνάζοντα προβλήματα της ιατρικής υποαπασχόλησης και της ευαισθητοποίησης του υπουργείου Υγείας να σκύψει στα προβλήματα».

Την απόσυρση της απόφασης υποστήριξε ο Αλ. Τομαράς, αλλά καταψήφισε το σκεπτικό της ότι έγινε στο όνομα της φροντίδας της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΙΣΑ για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Νοσοκομειακών Γιατρών σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Η προσωρινή αναδίπλωση στο θέμα αυτό, που αναγκάστηκε να κάνει το ΔΣ του ΙΣΑ, με την αποφασιστική παρέμβαση των φοιτητών και του εκπροσώπου της Πανεπιστημονικής στο ΔΣ, απαιτεί τη συνεχή επαγρύπνηση. Διότι το εφεύρημα του "πληθωρισμού" των γιατρών, συνδέεται με τις βαθύτερες πολιτικές επιλογές τους. Το χρησιμοποιούν αφ' ενός για να καλύψουν την αντίθεσή τους στην ανάπτυξη και στελέχωση ενός Δημόσιου - Δωρεάν - Λαϊκού Συστήματος Υγείας και αφ' ετέρου για να υποστηρίξουν το εμπορευματοποιημένο σύστημα, παρέχοντας σ' αυτό φθηνό επιστημονικό δυναμικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ