Τρίτη 9 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Προετοιμασία χωριό το χωριό, εργάτη τον εργάτη

Λίγες ώρες προετοιμασίας έχουν απομείνει για τους εργάτες, τους αγροτοκτηνοτρόφους και τους επαγγελματοβιοτέχνες της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας για τις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική της ΕΕ που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και καταδικάζει την εργατιά, την αγροτιά και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και επαγγελματοβιοτέχνες της περιοχής στην ακρίβεια, τη φτώχεια, την ανεργία και το μαρασμό.

Χωριό το χωριό και εργάτη τον εργάτη, οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και οι δυνάμεις της ΠΑΣΥ προετοιμάζουν τα συλλαλητήρια και καλούν σε μαζική συμμετοχή. Στην Ηπειρο έχει αυξηθεί η συμμετοχή των φορέων που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Ηπείρου για τη ΔΩΔΩΝΗ και την κτηνοτροφία. Κινητοποιούνται και τα 4 Εργατικά Κέντρα, προβάλλοντας τα εργατικά θέματα. Απόφαση πήρε και ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων, στον αγώνα έχουν μπει ο Κηπευτικός Συνεταιρισμός Πρέβεζας, οι δήμοι του νομού Ιωαννίνων, Ζίτσας, Πασσαρώνας, Ανω Καλαμά και Μπιζανίου, ενώ αναμένονται και άλλες αποφάσεις. Τα ραντεβού έχουν δοθεί:

Γιάννενα: Προσυγκέντρωση (αγρότες), 10 π.μ, ΔΩΔΩΝΗ και συγκέντρωση (εργάτες - αγρότες), 11 π.μ., ΕΚΙ.

Αρτα: Προσυγκέντρωση (εργάτες), 9 π.μ,. ΕΚΑ και συγκέντρωση (αγρότες - εργάτες), 11 π.μ., πλατεία Κιλκίς.

Πρέβεζα: Αγρότες - εργάτες,10 π.μ, Λούρο.

Ηγουμενίτσα: Αγρότες - εργάτες, 10 π.μ, ΕΚΘ.

Αγρίνιο: Προσυγκέντρωση (εργάτες) 10 π.μ., ΕΚΑ και συγκέντρωση (αγρότες - εργάτες), 11 π.μ., πλατεία Δημοκρατίας.

Δε θα μας πιάσουν στον ύπνο

Να συμμετέχουν με όλες τους τις δυνάμεις στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Ηπείρου κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗΣ και για τη στήριξη της κτηνοτροφίας κάλεσαν τους αγροτοκτηνοτρόφους, τους εργαζόμενους και τους επαγγελματοβιοτέχνες του νομού των Ιωαννίνων εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα, με συνέντευξη Τύπου χτες. Ο Τ. Μαλάτος, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΩΔΩΝΗ και ο Ν.Σιαράβας από την ΠΑΣΥ, κατά τη συνέντευξη σχολίασαν, μεταξύ άλλων, τη στάση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο Ν. Σιαράβας σχολιάζοντας δηλώσεις στελεχών της ΝΔ που λένε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ξεπουλήσει τη ΔΩΔΩΝΗ σημείωσε: «Με αυτά που λένε θέλουν να βάλουν τους κτηνοτρόφους στον ύπνο. Η ΝΔ στο προεκλογικό της πρόγραμμα μιλάει για απεμπλοκή της ΑΤΕ από επιχειρήσεις μη χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα», ενώ για την ψευτοαντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι υπάρχουν πολιτικές αποφάσεις από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που έλεγαν να μπει η ΔΩΔΩΝΗ στο χρηματιστήριο, να ιδιωτικοποιηθεί σταδιακά, για να προσθέσει: «Επί ΠΑΣΟΚ και αφού έφτιαξαν την ΑΣΗΚ ΑΕ, πήρε απόφαση η ΓΣ των Αντιπροσώπων της Ενωσης Ιωαννίνων, με υπογραφές του Β. Λύτη (ΠΑΣΟΚ) και του Θ.Τζιάλα (ΝΔ), να αγοράσει η ΑΣΗΚ ΑΕ μετοχές (11%) από την ΑΤΕ και να χαρίσουν έπειτα στην ΑΤΕ ένα 25% για να το βάλει στο Χρηματιστήριο. Υπάρχουν πρακτικά που το αποδεικνύουν». Το λόγο πήρε ο Τ. Μαλάτος, για να προσθέσει ότι ο πρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗΣ και υποδιοικητής της ΑΤΕ, κ. Δρούγκας, την περασμένη Τετάρτη είπε στους εργαζόμενους της βιομηχανίας ότι δε θα πουληθεί η ΔΩΔΩΝΗ, όμως οι εργαζόμενοι ανησυχούν περισσότερο μετά από αυτό. Σημείωσε σχετικά: «Οταν ρωτήσαμε τον κ. Δρούγκα, για ποιο λόγο παίρνει η ΑΤΕ τις μετοχές των Ενώσεων η απάντησή του ήταν ότι "θέλουν να κάνουν τη ΔΩΔΩΝΗ κρατική". Παραδέχονται λοιπόν ότι επιδιώκουν να αγοράσουν τις μετοχές. Δε μας πείθουν. Ο Μηλιάκος, ο νέος διοικητής της ΑΤΕ, έχει πει ξεκάθαρα ότι θα γίνει σταδιακή απεμπλοκή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση (2012-03-03 00:00:00.0)
Πρασινογάλαζος αποπροσανατολισμός (2012-02-16 00:00:00.0)
Αγωνιστικό «βέτο» στη σύνθλιψη (2002-01-29 00:00:00.0)
«ΑΤΕλείωτη» υπόθεση (2001-06-23 00:00:00.0)
Αγώνας ενάντια στο ξεπούλημά της (1996-09-11 00:00:00.0)
"Η κτηνοτροφία πρέπει να σωθεί"! (1996-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ