Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Σε συναγερμό...

ΧΑΓΗ.-

Σε συναγερμό τέθηκαν οι ολλανδικές υπηρεσίες ασφαλείας και έκλεισαν τον εναέριο χώρο, όταν τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από χειροβομβίδα, μετά από έφοδο σε στέκι φερόμενων «τρομοκρατών» στη Χάγη.

Τελικά, η πολιορκία των αστυνομικών και η επιχείρηση σύλληψης υπόπτων, στην περιοχή γύρω από πολυκατοικία κοντά στο σταθμό Χόλαντ Σπορ, διήρκεσαν 14 ώρες και η κατάληξή τους ήταν η σύλληψη δύο ατόμων. Δύο από τους αστυνομικούς παραμένουν στο νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του ενός εξ αυτών κρίνεται σοβαρή.

«Τέο Βαν Γκογκ αναπαύσου εν ειρήνη» είναι το μήνυμα που άφησαν πίσω τους οι δράστες εμπρησμού σε μουσουλμανικό σχολείο της Ολλανδίας. Από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο μουσουλμανικό σχολείο της πόλης Ούντε δεν υπήρξαν τραυματισμοί, εντούτοις προκλήθηκαν σοβαρές καταστροφές. Ο δήμαρχος της πόλης παραδέχτηκε ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «ένα σχολείο δεν αναφλέγεται από μόνο του».

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα βίαια αυτά περιστατικά του τελευταίου 24ώρου είναι ενδεικτικά της ανησυχητικής και συνεχούς αυξητικής τάσης που παρουσιάζουν τα κρούσματα βίας, φυλετικής και θρησκευτικής, μετά τη δολοφονία - ένας ύποπτος μαροκινής καταγωγής έχει συλληφθεί- του αμφιλεγόμενου σκηνοθέτη, Τέο Βαν Γκογκ, που επέκρινε τον ισλαμικό πολιτισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ