Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ - «ΔΑΡΙΓΚ»
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Μπροστά στην αδιαφορία της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι στη συρματουργία «ΔΑΡΙΓΚ» της Χαλκίδας ετοιμάζονται για αγωνιστικές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη βδομάδα, ζητώντας την παρέμβασή της για να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους που έχει σχέση με την επαναλειτουργία του εργοστασίου, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την καταβολή των δεδουλευμένων, για τη διεκδίκηση των οποίων, βρίσκονται εδώ και δύο μήνες σε επίσχεση εργασίας.

Την πρόθεσή τους αυτή έκανε γνωστή, σε συνέντευξη Τύπου, η νέα διοίκηση του σωματείου εργαζομένων, αλλά ήταν και το μοναδικό θέμα συζήτησης, κατά την προχτεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων που έγινε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, με αυξημένη τη συμμετοχή των μεταλλεργατών. Η ΓΣ εξουσιοδότησε τη διοίκηση του σωματείου να προχωρήσει σε κάθε μορφής κινητοποίηση.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους 180 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, είναι απελπιστική, φτάνοντας στο σημείο να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν βασικές πάγιες ανάγκες τους (νοίκια, φροντιστήρια παιδιών κ.ά.), αλλά και καθημερινές. Οπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ο εργοδότης Κ. Κουταλίδης έχει «εξαφανιστεί», ενώ το τελευταίο διάστημα ούτε η διοίκηση (γενικός διευθυντής) του εργοστασίου «πατάει το πόδι του» σ' αυτό. Επίσης, αποκαλύφθηκε ότι η εταιρία «Ευρωπαϊκή Συρματουργία» που είχε δημιουργήσει πριν δύο χρόνια ο Κουταλίδης (μάλλον για ν' αποφεύγει το «μπλοκάρισμα» λόγω των υπέρογκων χρεών της «ΔΑΡΙΓΚ» προς τις τράπεζες, ύψους 7,5 δισ. δρχ.) χρωστάει στη «ΔΑΡΙΓΚ», σύμφωνα με τους υπολογισμούς του σωματείου, γύρω στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Απ' την πλευρά του, ο όμιλος Κουταλίδη δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια κλεισίματος του εργοστασίου και «αρπαγής» του οικοπέδου 55 στρεμμάτων για τις οικοδομικές του δραστηριότητες. Την ερχόμενη Τετάρτη 17 Νοέμβρη εκδικάζεται η προσφυγή του στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Χαλκίδας, κατά του ΥΠΕΧΩΔΕ, ζητώντας ν' απαλλαγεί από το ρυμοτομικό βάρος που, κατ' αυτόν, έχει με βάση το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (που έχει χαρακτηριστεί ως χώρος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου).

Τέλος, ανάμεσα στ' άλλα, η διοίκηση του σωματείου απέστειλε επιστολή - υπόμνημα στον υπουργό Εργασίας, με αίτημα την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ