Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΚΑ
Απέκλεισαν τον εκπρόσωπο των συνταξιούχων

Κομματικό εγκάθετο τοποθέτησε ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος στη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δ. Μαυροδόγλου

Τους γνήσιους εκπροσώπους αυτών των ανθρώπων που διαδηλώνουν, αντικατέστησε στη Διοίκηση του ΙΚΑ η κυβέρνηση, τοποθετώντας τους «δικούς της ανθρώπους»!
Τους γνήσιους εκπροσώπους αυτών των ανθρώπων που διαδηλώνουν, αντικατέστησε στη Διοίκηση του ΙΚΑ η κυβέρνηση, τοποθετώντας τους «δικούς της ανθρώπους»!
Στην εκπαραθύρωση από τη Διοίκηση του ΙΚΑ του προέδρου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δ. Μαυροδόγλου, που εκπροσωπεί εκατοντάδες χιλιάδες απόμαχους της δουλιάς, προχώρησε χτες η κυβέρνηση της ΝΔ. Στη θέση του τοποθετήθηκε κομματικός εγκάθετος, σε μια προσπάθεια παραπέρα ελέγχου της Διοίκησης του Οργανισμού, αφού με τη στάση του μέσα στη Διοίκηση του Ιδρύματος ο Δ. Μαυροδόγλου χάλαγε τη «σούπα της συναίνεσης» και έμπαινε εμπόδιο στις αντιασφαλιστικές αποφάσεις της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι με τον ίδιο αυθαίρετο τρόπο πετάχτηκε από το ΔΣ του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης των υπαλλήλων στα εμπορικά καταστήματα (ΤΕΑΥΕΚ) και ο Β. Γεωργαντάς, γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργού Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλου, το μέλος της Διοίκησης του ΙΚΑ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Θ. Κακκαβάς, αποχώρησε από τη χτεσινή συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Λίγο πριν την αποχώρησή του το στέλεχος του ΠΑΜΕ - που συμμετέχει ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στη Διοίκηση του ΙΚΑ - κατήγγειλε την «απαράδεκτη και αυθαίρετη αυτή απόφαση, η οποία εκφράζει πολιτική σκοπιμότητα που συμβαδίζει με τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης για το ΙΚΑ και την κοινωνική ασφάλιση γενικότερα. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργού Απασχόλησης είναι πολύ σοβαρές», σημείωσε ο συνδικαλιστής. Μεταφέροντας την οργή συνταξιούχων και εργαζομένων, δήλωσε ότι «θα τσαλακώσουμε στην πράξη τέτοιες αποφάσεις. Θα μας βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας»!

Την έντονη διαμαρτυρία της για τον αποκλεισμό των δύο στελεχών της από τις διοικήσεις των ταμείων, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και καταγγέλλει ότι «η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ελέγξει τα ασφαλιστικά ταμεία και τους δημόσιους οργανισμούς διορίζει κομματικούς της ανθρώπους». Υπενθυμίζοντας ότι η Ομοσπονδία έχει στη δύναμή της 130 σωματεία με δεκάδες χιλιάδες οργανωμένα μέλη, υπογραμμίζει: «Απαιτούμε από τον υπουργό Απασχόλησης να ανακαλέσει αμέσως αυτούς που διόρισε και να κάνει δεκτή την πρόταση της Ομοσπονδίας μας. Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι αγωνιστικά να υπερασπίσουμε ένα δικαίωμα που είχαμε και ασκούσαμε δεκάδες χρόνια. Ο υπουργός πολύ γρήγορα θα μας βρει έξω από το υπουργείο».

«Πρόκληση για τους εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους και για όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας», χαρακτηρίζει την ενέργεια της κυβέρνησης και του υπουργού Απασχόλησης ο Θ. Κούτρας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. «Φαίνεται ότι η ΝΔ έχει επιλέξει να φιμώσει κάθε διαφορετική φωνή και άποψη. Η θέση της μάλιστα ότι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι του ΠΑΣΟΚ είναι και δική της πολιτική, πρακτικά σημαίνει ότι οι εργοδότες απαλλάσσονται από τις υποχρεώσεις τους στην κοινωνική ασφάλιση. Ετσι οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν όλο και περισσότερα και σαν συνταξιούχοι θα παίρνουν πενταροδεκάρες.

Ο αντεργατικός δρόμος που χάραξε το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζεται με τη ΝΔ. Γι' αυτό και θέλει να "βγάλει από τη μέση" τους γνήσιους εκπροσώπους των συμφερόντων των συνταξιούχων, τους εκπροσώπους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Δε θα τους περάσει, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι θα τους χαλάσουν τα αντιασφαλιστικά σχέδια».

Αντιδρώντας στην προκλητική απόφαση σήμερα στις 10 π.μ. συνταξιούχοι και συνταξιουχικές οργανώσεις κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Απασχόλησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ