Σάββατο 13 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεκίνησε το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ

Παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης και εκπροσώπων των Κομμάτων, άρχισε χτες το βράδυ στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ και ολοκληρώνεται αύριο, το 4ο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ. Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο απερχόμενος πρόεδρος Δ. Γκλαβάς αναφέρθηκε στα σοβαρά ζητήματα, εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά κλπ. που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι, για να τονίσει την ανάγκη οι δημοσιογράφοι να δρουν με βασικό κριτήριο την υπεράσπιση της ειρήνης, ενώ ευχήθηκε να ευοδωθούν τα οράματα του παλαιστινιακού λαού για ανεξάρτητη πατρίδα και ζήτησε άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών στο Ιράκ. Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι βασικό καθήκον των δημοσιογράφων είναι η αντικειμενική ενημέρωση με σεβασμό των κανόνων της δεοντολογίας.

Στο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ηλίας Λέγγερης αναφέρθηκε στο δύσκολο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και τις απαράδεκτες συνθήκες βίας και κατοχής που βιώνει προβάλλοντας την ανάγκη προβολής των δικαίων του. Αναφερόμενος στα ζητήματα που αφορούν το δημοσιογραφικό επάγγελμα, σημείωσε τα φαινόμενα με τις πολλαπλές παρεμβάσεις, εκβιασμούς, καλυμμένες ή απροκάλυπτες απειλές, φαινόμενα λογοκρισίας ή εξαναγκασμού σε αυτολογοκρισία, θυμίζοντας εκτός των άλλων το Αφγανιστάν και τις παρεμβάσεις του Αμερικανού πρεσβευτή Τόμας Μίλερ.

Αναφερόμενος στις εργασιακές συνθήκες, τα φαινόμενα μαύρης εργασίας, τους μισθούς πείνας κλπ. υπογράμμισε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους αγώνες των δημοσιογράφων για την αντιμετώπισή τους, καλώντας τον κλάδο να συμπαραταχτεί με το ευρύτερο λαϊκό κίνημα για την υπεράσπιση των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Μήνυμα στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ έστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και οι υπουργοί επικρατείας Θοδωρής Ρουσόπουλος και Δημόσιας Διοίκησης Προκόπης Παυλόπουλος.

Ακόμα, στο συνέδριο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι μαζικών φορέων, της ΓΣΕΕ, ο Νίκος Καραντηνός, πρόεδρος των αντιστασιακών δημοσιογράφων, ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδης, ενώ χαιρέτισε και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ